31.12.2011. / 14:07

Autor: Hina

'Sljedeća godina donosi još veće promjene'

Sljedeća godina mogla bi donijeti još veće promjene nego 2011., ocijenio je u subotu predsjednik Barack Obama u radijskoj novogodišnjoj poruci, izrazivši najbolje želje Amerikancima uoči dolaska godine u kojoj će biti kandidat za novi četverogodišnji mandat.

Barack ObamaBarack ObamaSljedeća godina mogla bi donijeti još veće promjene nego 2011., ocijenio je u subotu predsjednik Barack Obama u radijskoj novogodišnjoj poruci, izrazivši najbolje želje Amerikancima uoči dolaska godine u kojoj će biti kandidat za novi četverogodišnji mandat.

"Protekla godina bila je godina velikih izazova i velikog napretka za našu zemlju", ocijenio je Obama. "Završili smo jedan rat i počeli završavati drugi", rekao je Obama, govoreći o odlasku američkih vojnika iz Iraka i iz afganistanskih sukoba.

"Zadali smo težak udarac Al Kaidi i povećali sigurnost Amerike", rekao je, podsjetivši na eliminaciju Osame bin Ladena u svibnju u Pakistanu.

"Držali smo se uz naše prijatelje u cijelom svijetu u prirodnim katastrofama i revolucijama", dodao je Obama, na kraju godine obilježene političkim previranjima u arapskom svijetu.

"Nema sumnje da će 2012. donijeti još više promjena", ocijenio je. "Uvjeren sam da imamo sve što trebamo kako bismo odgovorili na te promjene i da ćemo iz njih izaći još jači", naglasio je.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika