31.12.2011. / 18:41

Autor: Hina

'Nedopustivo je ponovo prijetiti ratom u BiH'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović osudio je u intervjuu kojega je u subotu objavio sarajevski "Dnevni avaz" zapaljivu retoriku koju sve češće koriste neki političari u Bosni i Hercegovini istaknuvši pri tom kako je nedopustivo da bilo tko danas prijeti ratom.

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović osudio je u intervjuu kojega je u subotu objavio sarajevski "Dnevni avaz" zapaljivu retoriku koju sve češće koriste neki političari u Bosni i Hercegovini istaknuvši pri tom kako je nedopustivo da bilo tko danas prijeti ratom.

"Priznajem i sam sam zgranut time da pojedini političari i mediji (u BiH) špekuliraju čak i o ratu. Pa zar nije svima bilo dosta ratovanja!", izjavio je Josipović.

Hrvatski je predsjednik kazao kako je isključeno da bi bilo kakvog rata no upozorio je kako ni stalni politički sukobi niskog intenziteta ne donose dobro nikome.

"Paraliza upravljanja državom šteti gospodarstvu, šteti cijelom društvu", kazao je Josipović.

Ocijenio je kako je u BiH kao i u brojnim drugim višenacionalnim državama moguće uspostaviti ravnotežu između zaštite kolektivnih i individualnih prava.

Pitanje je to, drži Josipović, spremnosti za dogovorom i kompromisom koji se svakako može postići.

Kazao je kako u tom smislu valja riješiti i status hrvatskog naroda u BiH koji mora imati ista prava kakva imaju Bošnjaci i Srbi ali i iste takve obveze, posebice u onim dijelovima BiH u kojima su većinski narod.

"Nema danas ozbiljnog političara u Bih a da ne priznaje da su potrebne intervencije u političkom i pravnom sustavu, prije svega u izbornom zakonodavstvu", konstatirao je hrvatski predsjednik.

Dodao je kako će BiH ulaskom Hrvatske u Europsku uniju tamo dobiti iskrenoga prijatelja koji će uporno zagovarati europski put i za BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 01.01.12. 01:28

Rat je veliko zlo i sam sam ga iskusio dugo na svojoj koži i jezim se od same pomisli na njega!

Ali ponekad je nepravedan mir još i gori od rata, kao što je to sad slučaj u BiH, gdje je nametnut nepravedan mir na štetu Hrvata i Bošnjaka, a u korist Srba!


registracija
9/1/08

caballero, 01.01.12. 01:33

joj rampa ne seri matere ti.


registracija
26/1/08

Rampa, 01.01.12. 01:41

Žalim caballero ako sam ti povrijedio srpski ponos, no kad Srbi kojih je '91-e u BiH bilo 31 % dobiju 49% te države, i još nakon svih pokolja, pljačke, paleži koje su počinili i nakon okupacije većinskih hrvatskih(B.Posavina) i bošnjačkih(Is.Bosna, B.Krajina) teritorija, onda je to i više nego nepravedan mir!

Inače ti je riječnik dostojan kočijaša!!


registracija
12/1/11

bozhidar, 01.01.12. 02:55

rat znaci kolektivna kazna. ako vodstvo rs krsi zakone bosne koji bi pretstavljali veleizdaju, onda treba raspisati tjeralice za vodece srbe u rs, privesti ih sudu, suditi im za takav rad.
tako bi kaznjavali samo najvece krivce, a ne narod bez obzira dali je zaveden ili ne.
otcjepljenje rs od bosne mogli bi smatrati veleizdajom, ali opet kazniti zato samo vodstvo.
rat nije zadnja opcija jer nije uopce opcija.


registracija
5/1/07

james, 01.01.12. 08:54

Jugoslavija se nije mogla održati.
Ne vidim kako će se održati BH


registracija
1/1/12

euromillions, 01.01.12. 15:44

We were playing at the cheapest operator, the price of a Variant (the ticket) is € 2.35. Those on other sites that sell tickets EuroMillions have prices starting at 4.5 euros up to 7.2$, which is very expensive, considering that the oficial price is 2 euro) , sign up, buy tickets and GOOD LUCK!http://euromillionslive.weebly.com/ or http://euromillionsonline.blogspot.com


registracija
14/12/06

crestor, 01.01.12. 21:37

Pripojite zapadnu Hercegovinu Hrvatskoj i .... mirna Bosna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika