01.01.2012. / 16:29

Autor: Totalsport

NHL liga: Kopitar prekinuo najgoru seriju u NHL-karijeri

Igrač večeri bio je Steve Stamkos, 21-godišnji centar Tampa Bay Lightninga, koji je floridskoj momčadi donio domaću 5-2 pobjedu nad Carolina Hurricanesima

Anže KopitarAnže KopitarSlovenski hokejaš Anže Kopitar (24), centar s reputacijom jednog od najtalentiranijih igrača u NHL ligi, na Staru je godinu zabio svoj prvi gol poslije 17 utakmica suše.

U posljednjoj NHL utakmici u 2011. godini Kopitarovi su Los Angeles Kingsi u svojoj dvorani nadigrali aktualne doprvake, Vancouver Canuckse, 4-1, a Slovenac je zabio za 2-0 u drugoj trećini. Serija od 17 utakmica bez gola najgora je u njegovoj dosadašnjoj NHL karijeri, koja je trenutačno u šestoj sezoni.

Igrač večeri bio je Steve Stamkos, 21-godišnji centar Tampa Bay Lightninga, koji je floridskoj momčadi donio domaću 5-2 pobjedu nad Carolina Hurricanesima. Zabio je već treću sezonu zaredom najbolji strijelac lige svoj drugi ovosezonski hat-trick, te treći u karijeri koja broji već četvrtu sezonu.

U sjajnoj je formi njegov prethodnik kad je prijestolje najboljega ligaškog golgetera u pitanju, Rus Aleksandr Ovečkin. Napadač Washington Capitalsa predvodio je svoju momčad do 4-2 gostujuće pobjede u Columbusu dvama golovima, čime je produljio svoju seriju s najmanje jednim poenom na šest utakmica zaredom. Tijekom nje skupio je šest golova i tri asistencije.

Dallas Starsi su u Teksasu pobijedili aktualne prvake Boston Bruinse 4-2 prekinuvši njihovu seriju od sedam uzastopnih pobjeda, dok je Ilja Kovaljčuk bio najzaslužniji za domaće slavlje (3-1) New Jersey Devilsa nad Pittsburgh Penguinsima. Nekoć najbolji napadač lige zabio je jedan, te asistirao pri dvama preostalim golovima pobjedničke momčadi. Češki 35-godišnji krilni igrač Patrik Eliaš pratio je Kovaljčuka s dvjema asistencijama.

Do novog su uspjeha, 12. zaredom na ledu njihove Joe Louis Arene, stigli Detroit Red Wingsi, koji su s 3-0 ispratili St. Louis Bluese.

NHL liga, subota:

NY Islanders – Edmonton 4-1

New Jersey – Pittsburgh 3-1

Tampa Bay – Carilina 5-2

Minnesota – Phoenix 2-4

Detroit – St. Louis 3-0

Florida – Montreal 3-2

Winnipeg – Toronto 3-2

Columbus – Washington 2-4

Buffalo – Ottawa 2-3, penali

Dallas – Boston 4-2

Anaheim – Colorado 2-4

Los Angeles – Vancouver 4-1

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika