02.01.2012. / 13:45

Autor: Hina

Italija otvorila tržište rada Bugarima i Rumunjima, Njemačka djelomice

Njemačka i Italija otvorile su od 1. siječnja svoja tržišta rada za Bugare i Rumunje, u slučaju Njemačke djelomično, objavila je bugarska novinska agencija Focus.

Bojko BorisovBojko BorisovNjemačka i Italija otvorile su od 1. siječnja svoja tržišta rada za Bugare i Rumunje, u slučaju Njemačke djelomično, objavila je bugarska novinska agencija Focus.

Njemačka je svoje tržište rada otvorila djelomično, omogućivši Bugarima i Rumunjima da rade u poljoprivredi bez ikakvih dozvola do šest mjeseci, dok je do sada ta mogućnost bila ograničena na najviše 55 dana.

U ostalim sektorima, Bugari i Rumunji mogu raditi uz posebnu dozvolu, koja će biti potrebna sve do isteka prijelaznog razdoblja 2014.

Italija je svoje tržište rada Bugarima i Rumunjima od 1. siječnja otvorila u potpunosti, objavio je portal "The Sofia Echo".

Bugarski premijer Bojko Borisov zahvalio je na tome talijanskom kolegi Mariju Montiju, naglasivši da "bugarska vlada podržava odgovornu poziciju Italije u jačanju europske integracije putem otvaranja tržišta rada".

Italija je 17. država članica EU-a koja je to učinila.

Pristup svojem tržištu rada Bugarima i Rumunjima još ograničavaju Austrija, Belgija, Francuska, Irska, Luksemburg, Malta, Nizozemska i Velika Britanija te djelomično Njemačka. Španjolska također ograničava pristup Rumunjima do 31. prosinca 2012.

Države članice EU-a ograničenja za Bugare i Rumunje mogu zadržati do 31. prosinca 2013.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika