02.01.2012. / 19:27

Autor: Hina

Islamska zajednica BiH optužuje Hrvate i Srbe

Vodstvo Islamske zajednice u BiH optužilo je u utorak hrvatsku i srpsku politiku za urotu protiv Bošnjaka, uz zaključak da se nisu bitno promijenile od vremena rata, čime je reagiralo na izjavu srpskog člana predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da se Zagreb i Beograd trebaju više pozabaviti zbivanjima u toj zemlji

Nebojša RadmanovićNebojša RadmanovićVodstvo Islamske zajednice u BiH optužilo je u utorak hrvatsku i srpsku politiku za urotu protiv Bošnjaka, uz zaključak da se nisu bitno promijenile od vremena rata, čime je reagiralo na izjavu srpskog člana predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da se Zagreb i Beograd trebaju više pozabaviti zbivanjima u toj zemlji

"Radmanovićev poziv da Hrvatska i Srbija 'povedu više računa' o Bosni i Hercegovini, bez i najmanjeg obzira na prava većinskog bošnjačkog naroda, izaziva kod Bošnjaka muslimana sumnju i strah od srpsko-hrvatske 'brige' za Bosnu i Hercegovinu", navodi se u priopćenju ureda za informiranje Islamske zajednice u BiH od nedjelje.

Islamska zajednica nadalje tvrdi da je "svakom dobro obaviještenom promatraču postalo jasno da se srpska i hrvatska politika ni po čemu tako dobro ne slažu kao po antiislamizmu, antibošnjaštvu i antibosanstvu".

Ni hrvatska ni srpska politika, tvrdi Islamska zajednica BiH, nije se bitno promijenila od trenutka kad su se, kako nadalje tvrdi, Milošević i Tuđman dogovorili "o podjeli Bosne i Hercegovine bez Bošnjaka".

"Miloševićevsko-tuđmanovska teza još je uvijek živa, a to je jednu trećinu muslimana Bošnjaka treba pokrstiti, jednu trećinu protjerati a jednu trećinu pobiti", piše u iznimno oštrom reagiranju Islamske zajednice u BiH na Radmanovićevu izjavu.

Priopćenje sadrži i poruku Bošnjacima kako je krajnje vrijeme da "se probude, opamete i shvate poruku akademika Alije Isakovića, a to je da smo mi Bošnjaci, uz Poljake jedini narod u Europi s dva susjeda koji mu dogovorno rade o glavi".

Islamska zajednica kritizirala je i dvije bošnjačke stranke, SDP BiH i SDA, jer smatra da su pristale na lošije pozicije u vlasti, te tvrdi da se tako, kao i svojedobno na Berlinskom kongresu, i ovoga puta dogodilo da su se pri uspostavi vijeća ministara Hrvati borili za hrvatske interese, Srbi su se borili za srpske i to, tvrdi Islamska zajednica, u skladu s hrvatsko-srpskim dogovorom

"Nitko se nije istinski borio ni za bošnjačke ni za bosanske državne interese", zaključuje Islamska zajednica u priopćenju.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
5/10/11

Dragi, 03.01.12. 01:44

Kao što Muslimani optužuju Srbe i Hrvate sa antiislamizam, tako isto ovi mogu optuživati Muslimane za antihrišćanstvo i moglo bi se reći da su u pravu i jedni i drugi i treći. A gde je istina? Negde između (nogu)!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika