05.01.2012. / 10:35

Autor: Nacional.hr

Slučaj načelnika općine Goričan

SDP-ov zastupnik uskoro na optuženičku klupu

Javnost i mediji već duže vremena nagađaju kako je u posljednjih godina protiv Moharića podnijeto više kaznenih prijava

Photo: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELLPhoto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELLOpćinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo je optužnicu protiv načelnika općine Goričan i novog saborskog zastupnika SDP-a Maria Moharića, izvještavaju Međimurske novine.

Javnost i mediji već duže vremena nagađaju kako je u posljednjih godina protiv Moharića podnijeto više kaznenih prijava.

Na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, SDP-ovom zastupniku 7. veljače počinje suđenje za počinjenje kaznenog djela nesavjesnog rada u službi protiv službene dužnosti. Za kazneno djelo predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine. Budući da je Moharić u međuvremenu izabran za saborskog zastupnika, prije pojavljivanja u sudnici mora mu se skinuti imunitet u Hrvatskom saboru. Dodajmo kako u općini Goričan vlada politički sukob između načelnika Moharića i dijela Općinskog vijeća. Kukuriku koalicija u toj je općini ostvarila najslabiji rezultat u regiji Međimurje.

Načelnik općine Goričan rekao je portalu eMedjimurje.hr kako je 'svjestan hajke' koja se vodi protiv njega. "Neki su već ranije najavili ovakav scenarij kakav je danas medijski realiziran", rekao je Moharić. Ističe kako je o slučaju izvjestio vodstvo stranke. Svjestan je kako su protiv njega podignute dvije kaznene prijave. Kaže kako je ova, na temelju koje je pokrenut sudski postupak, podignuta od prije otprilike tri godine od HDZ-a i Stjepana Blagusa. "Za lokalne izbora 2009. plan HDZ-a bio je da mi se onemogući izlazak na izbore jer sam otpustio njihovog člana i tada pročelnika općinskog upravnog odjela, pa su 2008. godine njihovi vijećnici podnijeli kaznenu prijavu protiv mene na kojoj je bio i potpis spomenutog Blagusa. Taj kompletni spis tada sam predočio županijskom i državnom vodstvu stranke", pojasnio je za eMedjimurje.hr.

Smatra kako je sve politički motivirano, kao i napisi da je zaposlio ljubavnicu. "Ne radi se o korupciji ni pogodovanju, nego sam potpisao odluke Općinskog vijeća za koje smatram da će biti pravovaljane. Tu se vidi rukopis određene kako interesne, tako i političke skupine, pa smatram da su svi jako zabrinuti mojim novim angažmanom u aktualnom sazivu hrvatskog Sabora", izjavio je Moharić.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika