05.01.2012. / 17:02

Autor: Hina

'Najveći misterij su - žene'

Za jednog od najvećih znanstvenih umova današnjice Stephena Hawkinga najveći misterij na svijetu su - žene.

Stephen HawkingStephen HawkingZa jednog od najvećih znanstvenih umova današnjice Stephena Hawkinga najveći misterij na svijetu su - žene.

Kada je magazin New Scientist upitao britanskog teoretičara fizike i autora "Kratke povijesti vremena" Stephena Hawkinga o čemu najviše razmišlja, ovaj profesor sveučilišta Cambridge poznat po bavljenju nekim od najkompliciranijih zagonetki moderne fizike odgovorio je "Žene. One su potpuni misterij".

Hawking koji se nedavno umirovio s katedre, na kojoj je nekad predavao i njegov slavni prethodnik Isaac Newton, razgovarao je s listom uoči priprema za proslavu njegova 70-og rođendana o njegovim najvećim znanstvenim pogreškama i nadama za modernu znanost.

Hawking bi svoj rođendan trebao proslaviti u nedjelju na simpoziju pod nazivom "Stanje svemira" u Centru za teoriju svemira u Cambridgeu.

Iako je u mladosti obolio od teške progresivne neurološke bolesti, zbog koje je u kolicima i ostao je i bez dara govora, vodio je produktivni život znanstvenika.

Vezane vijesti

Stephen Hawking traži pomoćnika

Stephen Hawking traži pomoćnika

Slavni britanski fizičar Stephen Hawking traži pomoćnika koji će mu razvijati i održavati sustav pomoću kojega znanstvenik komunicira, objavljeno je… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 05.01.12. 19:55

To sam znao i bez njega.


registracija
27/11/11

Culex, 05.01.12. 23:50

Pogledajmo svoje majke ili se njih sjetimo! Da li su misterij ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika