05.01.2012. / 18:13

Autor: Hina

Praliji i Barbariću mjesec dana istražnog zatvora

Bivšem sportskom direktoru i bivšem tajniku Radničkog nogometnog kluba (RNK) Splita Nenadu Praliji i Špiri Barbariću, osumnjičenima za davanje mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Nenad Pralija (Foto: Goran Jakuš/PIXSELL)Nenad Pralija (Foto: Goran Jakuš/PIXSELL)Bivšem sportskom direktoru i bivšem tajniku Radničkog nogometnog kluba (RNK) Splita Nenadu Praliji i Špiri Barbariću, osumnjičenima za davanje mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Odluku o istražnom zatvoru donio je na ročištu zatvorenom za javnost sudac istrage Zdenko Posavec, a zamjenica glasnogovornika Suda Ivana Kršul izvijestila je da USKOK u istrazi treba saslušati 60-ak svjedoka, bivših i sadašnjih igrača, trenera i nogometnih dužnosnika RNK Split.

Dodala je da se inkriminacije protiv osumnjičenih odnose na razdoblje od 2007. do 2011., tj. za razdoblje u kojem je taj splitski nogometni klub pod vodstvom Pralije stigao iz 4. do 1. hrvatske nogometne lige.

Obrana je najavila žalbu na odluku o istražnom zatvoru.

Inače, Pralija je danas prije podne dopunio svoju iscrpnu obranu koju je iznio sinoć u sjedištu USKOK-a.

Pralija je bivši nogometni reprezentativac koji je karijeru započeo u Hajduku nakon čega je nekoliko godina proveo u inozemstvu, a posljednji klub u kojem je igrao bio je Trogir. Prije četiri godine na poziv vlasnika RNK Split, braće Žužul, postao je sportski direktor u tom klubu. Ostavku na tu funkciju dao je prije nekoliko mjeseci.

Osim Pralije i Barbarića pod USKOK-ovom istragom za nezakonitosti u RNK Split je i bivša šefica računovodstva tog kluba Snježana Blažević koja se brani sa slobode.

Vezane vijesti

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika