06.01.2012. / 13:02

Autor: Hina

Cameron: Britanija želi puno pravo glasa o tržištu EU-a

Velika Britanija neće prihvatiti da se o jedinstvenom europskom tržištu raspravlja bilo gdje osim među 27 članica EU-a, izjavio je u petak britanski premijer David Cameron.

David CameronDavid CameronVelika Britanija neće prihvatiti da se o jedinstvenom europskom tržištu raspravlja bilo gdje osim među 27 članica EU-a, izjavio je u petak britanski premijer David Cameron.

"Zašto smo u organizaciji (EU)? Tamo smo jer smo trgovačka nacija i želimo pristup jedinstvenom tržištu i puno pravo glasa o pravilima toga tržišta", rekao je Cameron za BBC Radio 4.

"Ono na što ne pristajemo je da se o jedinstvenom tržištu raspravlja izvan EU-a i učinit ćemo sve da se to ne dogodi", dodao je.

Njegovi komentari odnose se na bojazan da bi određene skupine unutar EU-a, koje ne uključuju Veliki Britaniju, mogle odlučiti o novim pravilima koja se tiču jedinstvenog tržišta, u nastojanju da se prevlada dužnička kriza eurozone.

London je u prosincu ostao izoliran kada je Cameron odbio potpisati novi europski sporazum o rješavanju krize.

Britanski premijer također je pozdravio veliko smanjenje bonusa bankara koji su izazvali gnjev javnosti, u vrijeme dok vlada smanjuje javnu potrošnju.

"Bonusi su jako smanjeni u odnosu na prije tri, četiri godine...i želimo da se taj trend nastavi", rekao je Cameron.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika