06.01.2012. / 19:37

Autor: Hina

Bivši direktor slovenskog lista "Delo" izvršio samoubojstvo

Danilo Slivnik, nekadašnji glavni urednik a jedno vrijeme i direktor vodećeg slovenskog lista "Delo", u petak je izvršio samoubojstvo, a mediji iznose sumnje da je to učinio zbog pritiska pod kojim je bio nekoliko zadnjih dana, nakon otkrića da je možda povezan s ilegalnim poslovima i pranjem novca bračnog para uhićenog prošlog tjedna u Austriji.

Danilo Slivnik (Foto: Screenshot Delo.si)Danilo Slivnik (Foto: Screenshot Delo.si)Danilo Slivnik, nekadašnji glavni urednik a jedno vrijeme i direktor vodećeg slovenskog lista "Delo", u petak je izvršio samoubojstvo, a mediji iznose sumnje da je to učinio zbog pritiska pod kojim je bio nekoliko zadnjih dana, nakon otkrića da je možda povezan s ilegalnim poslovima i pranjem novca bračnog para uhićenog prošlog tjedna u Austriji.

Policija je ne navodeći osobne podatke potvrdila da je u jednoj stambenoj zgradi u četvrti Bežigrad u Ljubljani pronađen mrtav muškarac, da smrt nije posljedica kaznenog djela i da nastavlja s prikupljanjem informacija i utvrđivanjem okolnosti smrti. Pozivajući se na neslužbene izvore, mediji su javili da se Slivnik (62) ubio pištoljem, u svom stanu.

Istaknuti novinar osamdesetih je godina bio dopisnik "Dela" iz Moskve, a kasnije komentator i glavni urednik vodećeg slovenskog

dnevnog lista. Jedno je vrijeme vodio i upravu tvrtke, a kasnije bio i osnivač privatnog političkog tjednika "Mag".

Slivnik je 1992. izdao i knjigu "100 dana slovenskog osamostaljenja", a u medijima se često pojavljivao kao analitičar aktualnih političkih događaja.

Mediji njegovo samoubojstvo povezuju s pritiskom kojemu je bio izložen zadnjih dana. Prošlog je tjedna u Austriji uhićen slovenski

bračni par koji čeka moguće izručenje SAD-u zbog sumnji da su ostvarili ogromne profite ilegalnom prodajom anaboličkih steroida preko interneta.

Uhićena 33-godišnja Alenka Karner je Slivnikova nećakinja. Zato su se u Ljubljani zadnjih dana u javnosti iznosile sumnje da je i Slivnik bio poslovno povezan s bračnim parom Karner, što je inače zadnjih dana u više javnih nastupa zanijekao, ustvrdivši da nije znao čime se bave. Priznao je međutim da im je prije 6 godina prodao novoizgrađenu urbanu vilu u Ljubljani jer se zadnjih godina bavio građevinskim investicijama.

Zadnjih su se dana u medijima međutim pojavile informacije da su on ili njegov sin možda povezani s tvrtkama bračnog para Karner i njihove rodbine preko fiktivnih tvrtki osnovanih u poreznim oazama kojima se pokušavalo "oprati" novac zarađen na anabolicima, tim više što je Slivnik zadnjih godina u građevinske poslove investirao velike svote novca.

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika