08.01.2012. / 13:07

Autor: Hina , Nacional.hr

"Melankolija", Dunst i Pitt osvojili nagrade kritičara

Golemi uspjeh "Melankolije" povećao je šanse toga filma za osvajanje Oskara čije će nominacije biti objavljene kasnije ovoga mjeseca

Brad PittBrad PittAmeričko Nacionalno društvo filmskih kritičara izabralo je apokaliptičnu psihološku dramu "Melankolija" za najbolji film, zvijezdu toga filma Kirsten Dunst za najbolju glumicu, a Brada Pitta za najboljeg glumca za uloge u filmovima "Moneyball" i "Stablo života".

Lars von Trier, redatelj "Melankolije" izgubio je nagradu za najboljeg režisera od Terrencea Malicka koji je režirao "Stablo života", dobitnika i najveće kinematografske nagrade.

Golemi uspjeh "Melankolije" povećao je šanse toga filma za osvajanje Oskara čije će nominacije biti objavljene kasnije ovoga mjeseca.

Kritičarske nagrade važne su jer pokazuju tko ima najveće šanse osvojiti Oskara, nagradu Američke filmske akademije i najznačajnije filmsko priznanje čija će se dodjela održati posljednje nedjelje u veljači.

U izboru najboljih filmova sudjelovali su vodeći američki listovi u Los Angelesu, Bostonu, New Yorku, Chicagu te magazini Time, Newsweek i The New Yorker.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika