09.01.2012. / 10:32

Autor: Hina

Smrtna kazna za špijunažu u korist SAD-a

Iranski revolucionarni sud osudio je američkog državljana iranskog porijekla na smrt zbog špijuniranja u korist Sjedinjenih Država, objavila je u ponedjeljak iranska poluslužbena agencija Fars.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIranski revolucionarni sud osudio je američkog državljana iranskog porijekla na smrt zbog špijuniranja u korist Sjedinjenih Država, objavila je u ponedjeljak iranska poluslužbena agencija Fars.

"Amir Mirza Hekmati je osuđen na smrt ... zbog suradnje s neprijateljskom zemljom (SAD-om) i špijuniranja za CIA-u", objavio je Fars. Sud nije bio dostupan za komentar.

Hekmati (28) je uhićen u prosincu, a iranske obavještajne službe optužile su ga da je bio na obuci u američkim bazama u susjednom Iraku i Afganistanu. Iranski izvori rekli su da je Hekmati priznao da je bio povezan s CIA-om, ali da nije želio naštetiti Iranu.

Sjedinjene Države zatražile su njegovo oslobađanje.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika