09.01.2012. / 14:15

Autor: Nacional.hr

Končar odustao od kupnje Diokijeva zemljišta

"Ostajemo i dalje otvoreni za pregovore, no u realnim okvirima", izjavio je Nenad Končar.

dr. Danko Končar dr. Danko Končar Poduzetnik Danko Končar više ne pregovara o kupnji Diokijeva zemljišta za gradnju elektrane i LNG terminala na Krku, izvještava Poslovni.hr.

Pregovori s većinskim vlasnikom te tvrtke Robertom Ježićem su stali već u početnoj fazi. Potvrdio je to Končarev sin Nenad, direktor tvrtke Jadranska ulaganja, navodeći kako je cijena za zemljište od 80 milijuna eura 'višestruko precijenjena'. "Ostajemo i dalje otvoreni za pregovore, no u realnim okvirima", izjavio je Nenad Končar.

Podsjetimo kako su prije više od dva mjeseca iz Diokija na Zagrebačkoj burzi objavili kako je kupoprodaja zemljišta za gradnju elektrane i terminala na Krku 'inicijalno dogovorena'. Iz tvrtke Dioki novinari Poslovnog nisu uspjeli dobiti nikakve informacije o situaciji u kojoj se trenutačno nalazi tvrtka i u kojem se smjeru se kreće rasplitanje krize te rješavanje procesa restrukturiranja tvrtke.

Predsjednik Sindikata energije, kemije i nemetala, Ivan Tomac, kaže kako je Ježić pregovorima s Končarom 'kupovao vrijeme'. Dodaje kako bi se ovog tjedna vjerovnici ponovno trebali početi baviti rješavanjem problema u koje je zapao Dioki. Jedan od uvjeta je i taj da Ježić izađe iz vlasničke strukture.

"Dioki je i dalje blokiran, pola je godine bez ikakvih poslovnih aktivnosti. Nužno je da se i država što prije aktivno uključi u rasplitanje krize u jednome od najvećih izvoznih poduzeća u državi", rekao je Tomac. Podsjetio je kako je Slavko Linić najavljivao kako će se osobito zauzmati za Dioki, bez obzira na vlasničku strukturu.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika