09.01.2012. / 14:09

Autor: Hina

NFL: Poznati svi sudionici doigravanja

Nakon nedjeljnih susreta poznato je svih osam preostalih momčadi koje kandidiraju za osvajanje naslova prvaka američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL. Posljednja dva sudionika drugog kruga doigravanja su New York Giantsi, koji su na svom terenu svladali Atlanta Falconse sa 24-2, te Denver Broncosi koji su, iako domaćini, priredili iznenađenje 29-23 pobjedom protiv Pittsburgh Steelersa u produžetku.

Poznati su svi sudionici  doigravanjaPoznati su svi sudionici doigravanjaNakon nedjeljnih susreta poznato je svih osam preostalih momčadi koje kandidiraju za osvajanje naslova prvaka američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL. Posljednja dva sudionika drugog kruga doigravanja su New York Giantsi, koji su na svom terenu svladali Atlanta Falconse sa 24-2, te Denver Broncosi koji su, iako domaćini, priredili iznenađenje 29-23 pobjedom protiv Pittsburgh Steelersa u produžetku.

Preostalih šest sudionika drugog kruga su New Orleans Saintsi koji su u subotu zahvaljujući svom izvanrednom "quarterbacku" Drewu Breesu nadigrali Detroit Lionse sa 45-28, Houston Texansi koji su također u subotu bili bolji od Cincinnati Bengalsa sa 31-10, te Green Bay Packersi, San Francisco 49-ersi, New England Patriotsi i Baltimore Ravensi koji su bili slobodni u prvom krugu zahvaljujući odličnim omjerima u osnovnom dijelu sezone.

Jedina dramatična utakmica u prvom krugu odigrala se u Denveru. Iako gosti, Pittsburgh Steelersi bili su veliki favoriti, a utakmica je počela u skladu s očekivanjima. Napad Denvera je u prvoj četvrtini bio izuzetno loš, te su gosti poveli sa 6-0. No, u drugoj četvrtini je "quarterback" domaćih Tim Tebow odigrao nekoliko sjajnih dodavanja, te odveo svoju momčad do prednosti 20-6 na poluvremenu. Ipak, tu prednost Denver nije uspio zadržati, gosti su u posljednjih 10 minuta četvrte četvrtine postigli 10 poena i izjednačili na 23-23, te izborili produžetak.

Tada je na scenu ponovno stupio Tebow, te u prvoj akciji produžetka dodavanjem dužim od 20 jardi pronašao Demaryiusa Thomasa koji je nakon hvatanja lopte pretrčao više od 50 jardi za "touchdown" i pobjedu domaćih nakon samo 11 sekundi igre u produžetku.

U drugoj utakmici nedjeljnog programa New York Giantsi su stigli do uvjerljive pobjede protiv Atlanta Falconsa prvenstveno zahvaljujući svojoj odličnoj obrani. Gosti su svoja jedina dva poena postigli nakon rušenja domaćeg "quarterbacka" Elija Manninga u "end zoni" Giantsa za vodstvo 2-0, ali do kraja utakmice igrali su samo Giantsi. Junak pobjede bio je "wide receiver" Hakeem Nicks koji je postigao dva "touchdowna" za sigurnu 24-2 pobjedu.

U konferencijskim polufinalima igrat će New England - Denver i Baltimore - Houston u AFC-u, te Green Bay - New York Giants i San Francisco - New Orleans u NFC-u.

RASPORED DOIGRAVANJA,

KONFERENCIJSKA POLUFINALA:

14. siječnja:

San Francisco 49-ers - New Orleans Saints (NFC)

New England Patriots - Denver Broncos (AFC)

15. siječnja:

Baltimore Ravens - Houston Texans (AFC)

Green Bay Packers - New York Giants (NFC)

KONFERENCIJSKA FINALA:

22. siječnja

SUPER BOWL:

5. veljače u Indianapolisu

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika