14.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ZAGREB

GAGULIĆ ISKLJUČEN IZ HDZ-A

Visoki časni sud Hrvatske demokratske zajednice jednoglasno je i bezuvjetno u srijedu navečer isključio iz stranke suspendiranog predsjednika zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a Pavu Gagulića. Predsjedništvo stranke pokrenulo je proteklog tjedna stegovni postupak protiv Gagulića zbog ‘’teže povrede obveza člana HDZ-a i nanošenja štete ugledu stranke’’. Gagulić je odlazeći sa sjednice Visokog časnog suda HDZ-a na kojoj je bio saslušan, izjavio novinarima da će se žaliti na tu odluku Središnjem odboru stranke kao drugostupanjskom tijelu jer protiv njega nije iznesen niti jedan argument. Po njegovim riječima, u pripremi je isključenje iz stranke još četrdesetak članova zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a i to na temelju kolektivne odgovornosti.
Dan nakon što je suspendiran, 8. studenog, Gagulić je sazvao sjednicu proširenog zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a, na kojoj je većinom je glasova od stotinjak prisutnih članova donesena Deklaracija “Čist obraz” kojom se, među ostalim, izražava protivljenje “kadrovskim čistkama unutar HDZ-a i raspuštanjima njezinih tijela”.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika