09.01.2012. / 16:48

Autor: Hina

Poljski tužitelj ustrijelio se nakon press konferencije

Lokalni mediji prenose da je tužitelj Mikolaj Przybyl prebačen u bolnicu nakon što su ga novinari u lokvi krvi našli na podu njegova ureda samo nekoliko sekundi pošto što su čuli pucanj iz toga smjera

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubePoljski vojni tužitelj ustrijelio se u ponedjeljak nakon konferencije za novinare na kojoj je branio vojnu istragu o curenju informacija povezanih sa zrakoplovnom nesrećom u kojoj je prije dvije godine poginuo poljski predsjednik.

Lokalni mediji prenose da je tužitelj Mikolaj Przybyl prebačen u bolnicu nakon što su ga novinari u lokvi krvi našli na podu njegova ureda samo nekoliko sekundi pošto što su čuli pucanj iz toga smjera.

Przybyl je zamolio novinare da napuste njegov ured nakon što je kritizirao medije za objavu informacija o istrazi nesreće u Rusiji 10. travnja prošle godine kada je smrtno stradao tadašnji predsjednik Lech Kaczynsky i još 95 osoba, uglavnom visokih dužnosnika.

Nekoliko medija objavilo je snimke na kojima se vidi Przybylovo tijelo iza uredskog stola prije nego što su ga odvezli bolničari.

Televizija TVN prenijela je riječi glasnogovornika vojske koji je rekao da je Przybyl izvan životne opasnosti.

Tijekom konferencije za novinare on je rekao da ured vojnog tužitelja u gradu Poznanu na zapadu Poljske ima pravo zatražiti ispis telefonskih poziva novinara koji su pratili istragu zrakoplovne nesreće.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika