10.01.2012. / 10:02

Autor: Hina , Nacional.hr

Polančec potvrdio obustavu dijela istrage u slučaju TLM

Objasnio je da se obustava istrage odnosi na optužbu za zloporabu položaja i udruživanje radi stjecanja protupravne koristi

ArhivaArhivaBivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec potvrdio je sinoć Hini da je poštom primio USKOK-ov nalog po kojemu je protiv njega obustavljena istraga po točki 1 iz istražnoga naloga za optužbe u slučaju šibenskoga TLM-a.

Objasnio je da se obustava istrage odnosi na optužbu za zloporabu položaja i udruživanje radi stjecanja protupravne koristi.

U telefonskom izjavi Damir Polančec potvrdio je da je još prošle srijede poštom primio nalog USKOK-a po kojemu je protiv njega obustavljena sudska istraga po točki 1 iz istražnoga u slučaju šibenskoga TLM-a i istaknuo da je to potvrda da je prije 12 mjeseci dao USKOK-u istinit i točan iskaz.

USKOK je 2010. pokrenuo istragu u slučaju prodaje struje šibenskom TLM-u zbog sumnje da je HEP time oštećen za oko 600 milijuna kuna jer je šibenskom TLM-u po nerealno niskim cijenama prodavao struju koju je na međunarodnom tržištu nabavljao po nekoliko puta višoj cijeni. Polančec je zbog spomenute istrage bio u pritvoru u Remetincu nešto manje od tri mjeseca.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 10.01.12. 10:32

Ovo je nemoguće pratiti šta sudstvo i organizirana sudska mafija radi. To je isto kao da bilo koga policija USKOK, DOSKOK i šta ti ja znam ko, ulovi kradljivca koji je pokrao trafiku, kiosk, koji je duže vremena krao taj isti kiosk. Počne suđenje i sad naš glupavi zakon krene. Istražimo prvo kojiko je markica pokrao, pa onda da vidimo razglednice pa ima li tu koja šteka cigareta, pa dali je bilo više od 1000 kuna u kasi, pa ide dali je maznuo koji Nacional ili nedaj Bože 24 sata,


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 10.01.12. 10:37

Polančec je i uvijek će biti kriminalac koji se udružio u zločinačku organizaciju da bi se dočepao što veće imovinske i druge koristi. PRESUDA NAKON 2 TJEDNA SUĐENJA GLASI: KRIV JE, ODUZIMANJE SVEGA ŠTO IMA I NEMA I DOŽIVOTNA ZATVORSKA KAZNA BEZ MOGUČNOSTI POSJETA. KAZNU IMA ODSLUŽITI ODMAH NA NEPOZNATOJ LOKACIJI ZA JAVNOST.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika