10.01.2012. / 12:18

Autor: Nacional.hr

HT otpušta 450 radnika

Sindikati ističu kako većinski vlasnik Deutsche Telekoma i ostali dioničari žele ostvariti profit veći nego prošle godine

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaUprava Hrvatskog telekoma najavila je kako će u 2012. godini otpustiti 450 radnika.

Iz tvrtke poručuju kako se radi o radnicima koji su tehnološki višak te koji će u prosjeku dobiti otpremnine od 360 tisuća kuna. U priopćenju ističu kako 'su razlozi za smanjenje broja zaposlenih vezani za trendove na telekom tržištu i nove okolnosti poslovanja'. Podsjećaju kako je hrvatsko telekom tržište u posljednje tri godine izgubilo dvije milijarde kuna vrijednosti.

I dok u T-HT-u navode kako će radnicima pomoći kroz različite radionice, sindikati optužuju upravu da pogoduje njemačkom vlasniku u osiguravanju profita.

"U tu svrhu poslodavac je 2. siječnja 2012. godine Radničkom vijeću T-HT d.d. dostavio materijale u kojima poslodavac tvrdi da ima 450 radnika koji više nemaju posla. A činjenice su upravo suprotne! Posla ima preko svake mjere, ali poslodavac ne želi plaćati radnike, nego preko leđa radnika osigurati profit dioničarima", piše u priopćenju Sindikata HT-a.

Sindikati ističu kako većinski vlasnik Deutsche Telekoma i ostali dioničari žele ostvariti profit veći nego prošle godine.

"Pri tome ih ne zanima gospodarska kriza u Hrvatskoj, ne zanima ih niti stanje telekomunikacijske mreže, niti zadovoljstvo korisnika naših usluga, niti razvoj telekomunikacijskog tržišta, a najmanje radnici koji su ostvarili taj profit", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika