10.01.2012. / 12:34

Autor: Totalsport

Menadžer Hulla Nick Barmby objavio kraj igračke karijere

Nije bilo lako odlučiti se za kraj igračke karijere, ali radujem se što ću nastaviti raditi kao menadžer sa skupinom talentiranih igrača - izjavio je Barnby

Nick Barmby (Wikipedia)Nick Barmby (Wikipedia)Bivši engleski nogometni reprezentativac Nick Barmby, koji od 15. studenog prošle godine obnaša dužnost menadžera drugoligaša Hull Cityja, objavio je završetak igračke karijere nakon 21 godine.

Seniorsku karijeru Barmby je počeo u Tottenhamu 1990. godine kao 16-godišnjak. Zanimljivo da je prvu utakmicu, i to prijateljsku, odigrao baš protiv Hull Cityja, te je tom prilikom zabio dva gola.

Nakon Tottenhama igrao je za Middlesbrough, Everton, Liverpool, Leeds United i Nottingham Forest, a od 2004. godine je član Hull Cityja. U studenom je nakon odlaska Nigela Pearsona privremeno preuzeo dužnost menadžera, a nakon što mu je uprava kluba ukazala povjerenje na trajnoj bazi, odlučio je završiti igračku karijeru.

- Velika mi je čast biti menadžer kluba iz mog rodnog grada i radujem se tom izazovu. Nije bilo lako odlučiti se za kraj igračke karijere, ali radujem se što ću nastaviti raditi kao menadžer sa skupinom talentiranih igrača - izjavio je Barnby, koji je upisao 23 nastupa i četiri pogotka u dresu engleske reprezentacije.

Hull City trenutno drži šesto mjesto u drugoj (Championship) ligi i nada se povratku u Premiership, iz kojeg je ispao na kraju sezone 2009/10.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika