10.01.2012. / 14:58

Autor: Nacional.hr

Samsung pomiče granice na sajmu CES 2012

Samsung predstavlja viziju budućnosti potrošačke elektronike, čineći svijet jednostavnijim, pametnijim i povezanijim

Boo-Keun YoonBoo-Keun YoonSamsung je na Sajmu potrošačke elektronike koji se ovih dana održava u Las Vegasu predstavio svoju viziju budućnosti industrije potrošačke elektronike. Unaprjeđujući svoj cjelokupni portfelj, Samsung planira ukloniti barijere između uređaja i sadržaja kako bi korisnicima pružio pametniji, jednostavniji i povezaniji život.

"Jedina smo tvrtka koja može povezati sve sastavnice elektroničkog života potrošača," izjavio je Boo-Keun Yoon, predsjednik i voditelj poslovne jedinice Potrošačka elektronika tvrtke Samsung Electronics. "Od televizora, preko telefona i tableta do računala, fotoaparata i bijele tehnike omogućujemo smisleno povezivanje svih uređaja. Naše obećanje korisnicima je da će biti u mogućnosti dijeliti sadržaj i uživati u njemu, jednostavno te bilo gdje i bilo kad."

Pomičući granice sadržaja, dizajna, povezivanja kontrole, Samsungovi novi proizvodi i usluge nastavljaju pomagati korisnicima živjeti pametniji i povezaniji život.

Ultimativna kvaliteta slike, vrhunski sadržaj

Za 2012. godinu Samsung je pomaknuo granice kućne zabave i proširio mogućnosti sadržaja na svojim pametnim televizorima (Smart TV). To je očito na prvom Super OLED televizoru te ključnom LED televizoru za ovu godinu UNES8000. Budući da ga pokreće dvojezgreni procesor, korisnici mogu pretraživati internet i preuzimati višestruke aplikacije u isto vrijeme. Široki spektar sadržaja također je dostupan putem Samsung Apps, vodeće platforme na tržištu za TV aplikacije.

Samsungov prvi 55-inčni Super OLED TV također su ugrađeni Smart Interaction, Samsung Apps, 3D funkcionalnost i multitasking - koji su omogućili da televizor budućnosti bude predstavljen na CES-u.

Ove godine Samsung planira nastaviti svoje vodstvo u kategoriji pametnih televizora temeljeći pametniji život (Smarter Life) na tri pokretačke filozofije: pametna interakcija (Smart Interaction), pametan sadržaj (Smart Content) i pametan razvoj (Smart Evolution) - a sve pružaju budućnost tehnologije pametnih televizora, danas.

Pametna interakcija - omogućava vlasnicima pametnih televizora da komuniciraju s televizorom putem glasovne kontrole, kontrole pokreta ili prepoznavanja lica. Zahvaljujući ugrađenoj HD kameri i duplim mikrofonima, korisnici jednostavno mogu reći „Hi TV" kako bi ga uključili glasovnom kontrolom, izreći "Web Browser" kako bi pristupili internetu te pretraživali Internet i odabrali rezultate ili pojačali glasnoću zvuka jednostavnim pokretom ruke.

Pametan sadržaj - trenutno je dostupno više od 1400 Smart TV aplikacija uključujući Angry Birds, Discovery Channel, a broj developera je u samo dvije godine povećan s 550 na 25.000.

Samsung je preradio uslugu „AllShare service" s "AllShare Play" koji omogućuje korisnicima da s lakoćom pristupe osobnom sadržaju gdje god se diljem svijeta nalazili i bez obzira je li pohranjen na televizoru, tabletu, fotoaparatu, telefonu ili računalu.

Predstavljene su i tri nove aplikacije: obiteljska priča (Family Story), Fitness i djeca (Kids) - omogućujući obiteljima da međusobno dijele slike i poruke, jednostavno sinkroniziraju ciljeve tjelovježbe i aktivnosti te pomognu djeci da sudjeluju u edukacijskom gledanju dok u isto vrijeme snimaju svaki korak njihova napretka.

Pametan razvoj - Samsungov novi razvoj alat Evolution Kit, prvi takve vrste na svijetu čiji hardver i softver će se moći nadograđivati svake godine korištenjem Samsungove vlastite tehnologije system-on-chip - te tako unaprjeđivati sadržaj i performanse pametnih televizora iz 2012. godine i novijih. Jednostavnim priključivanjem na pozadini televizora, san o iskustvu najnovijih televizijskih tehnologija postat će stvarnost.

Moćni LTE pametni mobilni uređaji na američkom tržištu

Za Samsung Mobile, pomicanje granica znači pružati korisnicima neograničen izbor i osigurati postojanje mobilnih uređaja koji će zadovoljiti sve njihove potrebe. Primjer Samsungovog pomicanja granica na području mobilne tehnologije je Galaxy Note, uređaj koji otvara novu kategoriju, a na američkom tržištu bit će dostupan u AT&T ponudi. Do sad je Galaxy Note tijekom uspješno predstavljen diljem svijeta uključujući Europu, Aziju, Bliski istok, Kinu i Koreju.

Galaxy Note posjeduje prvi i najveći 5,3-inčni HD Super AMOLED zaslon. Riječ je o prostranom pametnom zaslonu visoke rezolucije koji omogućuje živopisno iskustvo gledanja koje je najbolje u svojoj klasi, a u isto vrijeme osigurava prenosivost pametnog telefona i uporabu u pokretu. Nadalje, napredna tehnologija olovke za unos, nazvana S Pen, kombinirana je s potpunom osjetljivošću na dodir zaslona Galaxy Notea kako bi omogućila jedinstveno korisničko iskustvo. S mogućnošću da u potpunosti iskoriste prednosti velikog zaslona, korisnici Galaxy Notea moći će zabilježiti, stvoriti i podijeliti sadržaj u pokretu.

Uz Galaxy Note, Samsung je predstavio i Galaxy Tab 7.7 u suradnji s Verizon Wireless. Debljine samo 7,9mm i težine otprilike 226g, Galaxy Tab 7.7 je najtanji, najlakši i izrazito prijenosan Honeycomb tablet na tržištu.

Galaxy Tab 7.7 je prvi tablet u SAD-u sa Super AMOLED Plus zaslonom kojeg pokreće snažna 4G LTE mreža Verizon Wirelessa. Korisnici će na dlanu ruke iskusiti besprijekoran video chat, brzo pretraživanje interneta i bogato grafičko procesiranje na 4G LTE brzinama, kao i najbolju i najsjajniju tehnologiju zaslona na tržištu. Kao i Galaxy Note, Galaxy Tab 7.7 također posjeduje Samsungov SAFE certifikat za poslovne korisnike.

Tehnologija pametne kamere

Procijenjeno je da na svijetu postoji 2,5 milijarde vlasnika fotoaparata/kamera koji dijele fotografije putem interneta i društvenih mreža te više od 100.000 Wi-Fi hotspots u više od 75 zemalja, stoga prednosti Wi-Fi nikad nisu bile značajnije i pristupačnije. Kao vodeći inovator na tržištu digitalnih prikaza, Samsung Electronics odgovara na sve veće zahtjeve korisnika za fotoaparatima/kamerama s integriranim Wi-Fi pristupom koji će omogućiti korisnicima da svoje slike direktno pošalju e-mailom ili postave na društvene mreže. Nakon uspjeha fotoaparata SH100, Samsungov portfelj bežičnih SMART fotoaparata/kamera sastoji se od 5 fotoaparata i kamera s Wi-Fi povezivanjem.

WB850F se povezuje na Wi-Fi i dugim zoomom koji posjeduje 21x super zoom, najboljim do sad kod Samsunga. Uređaj ima prvi 16 mpx BSI CMOS senzor koji umanjuje nepravilnosti na slici, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja kako bi osigurao prikaze visoke kvalitete koji se mogu prikazivati savršeno jasno na VGA AMOLED zaslonu veličine 3 inča. Dodatne zanimljive značajke poput GPS-a i Live Landmark čine ga obaveznim suputnikom na putovanjima, unaprjeđujući putovanje mapama i lokalnim informacijama dostupnim jednim dodirom. Zbog ultra kompaktnog kućišta, korisnici imaju slobodu snimanja nevjerojatno jasnih prikaza, pohranjivanja i dijeljenja - bilo kad i bilo gdje.

Samsungova inovativna nova SMART Wi-Fi tehnologija pomiče granice mijenjajući načine na koje korisnici snimaju prikaze i upravljaju njima. Na taj način pohranjivanje na raznim uređajima postaje jednostavnije i utrošak vremena je manji, a u isto vrijeme njihovo dijeljenje je jednostavno i zabavno. Sve to je moguće bez narušavanja kvalitete prikaza.

Zahvaljujući funkciji Auto Backup, korisnici se više ne trebaju zapetljavati u žice ne bi li prebacili prikaze na tvrdi disk. U isto vrijeme Instant Sharing omogućuje korisnicima da dijele fotografije putem e-maila ili društvenih mreža, kao i sinkronizaciju slika na fotoaparatu s ostalim uređajima u stvarnom vremenu.

Dizajnerska izvedba susreće performanse

Nadalje, Samsung je predstavio novu generaciju prijenosnika Serije 9, koji su 21 posto tanji i 28 posto manji od prethodnika, čineći ovaj prijenosnik najtanjim premium prijenosnikom na tržištu. Izrađen za korisnike koji streme vrhunskim uređajima s novim aluminijskim unibody dizajnom, nova Serija 9 bit će dostupna sa SuperBright Plus zaslonima veličine 13,3 i 15 inča. Ove verzije će imati drugu generaciju Intel Core procesora i potpuno povezivanje sa SSS.

Također, Samsung je predstavio Seriju 5 ULTRA. Tankog i laganog kućišta i pokretani s Intel Core i5 procesorom, ovi ultra prijenosnici pružaju dovoljno snage za rad u pokretu. Dostupni su sa zaslonima veličine 13,3 i 14 inča, a 14-inčni model također nudi i jedinstveni DVD u ovoj kategoriji. Pokreće se u samo 20 sekundi i budi u samo 2 sekunde. Pretraživanje interneta je dvostruko brže nego kod prethodne generacije prijenosnika.

Mogućnost pohranjivanja se također treba naglasiti budući da posjeduje 500GB HDD koji se nadopunjava s 16 GB SSD ExpressCache osiguravajući tako unaprijeđene brzine za ispunjavanje svakodnevnih zadatka kao pretraživanje interneta.

Pametna bijela tehnika, pametna kuhinja

Nadograđujući uspjeh svojeg povezanog hladnjaka, ove godine Samsung predstavlja WF457 perilicu s Wi-Fi pristupom i sustavom Smart Control koji omogućuje korisnicima praćenje ciklusa pranja i vremena preostalog do kraja ciklusa, a informacija o završetku pranja stiže na Samsung pametni telefon putem posebne aplikacije.

Za LCD hladnjake s aplikacijama, Samsung predstavlja aplikaciju za upravljanje namirnicama (Grocery Manager) koja će omogućiti korisnicima da prate rokove trajanja namirnica u hladnjaku. Ova aplikacija bit će dostupna za side-by-side hladnjake (RSG309) i French Door hladnjake s 4 vrata (RF4289).

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 10.01.12. 15:25

A gdje je ovdje naglašeno 'plaćeni oglas'?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika