14.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

VLADA - SABOR

PRORAČUN ZA 2003. 87.8 MILIJARDI KUNA

Proračun za 2003. bi po Vladinu prijedlogu, iznosio 87,8 milijardi kuna, u što su uključene i otplate inozemnih zajmova od 7,6 milijardi kuna, rekao je u Hrvatskom Saboru ministar financija Mato Crkvenac u četvrtak predlažući proračun za iduću 2003. godinu. Gotovo dvije trećine rashoda, ili 63 posto, to jest oko 55,4 milijardi kuna namijenjeni su za potrebe koje pokrivaju tri ministarstva – rada i socijalne skrbi, financija i zdravstva.
Ministar je najavio da mirovine u idućoj godini neće biti smanjene i da će se u cijelosti nastaviti financiranje svih prava iz sustava socijalne skrbi.
Uz stopu realnog rasta od pet posto i inflaciju od 3,5 posto, proračun bi u 2003. nominalno porastao za četiri posto i tako omogućio smanjenje deficita i zaduženosti, kazao je Crkvenac. Sabor će o konačnom prijedlogu proračuna za 2003. glasovati 4. ili 5. prosinca.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika