11.01.2012. / 17:15

Autor: Nacional.hr

4 glasa prekratak: Janković nije uspio dobiti mandat

Iako je danas imao potporu SD-a i DeSUS-a trebala mu je potpora još najmanje dva zastupnika. Nju nije dobio

Zoran JankovićZoran JankovićZoran Janković nije uspio dobiti povjerenje zastupnika u slovenskom parlamentu i postati novi premijer. Nedostajala su mu još četiri glasa.

Tijekom rasprave u parlamentu nagađalo se hoće li Janković uspjeti skupiti potrebnih 46 glasova koji bi mu osigurali da naslijedi Boruta Pahora na čelu Vlade. No, iako je glasalo 47 zastupnika, četiri su listića bila neispravna, a jedan je bio protiv, pa je tako Jankoviću propala šansa za mandat.

Podsjetimo, Janković je na izvanrednim izborima 4. prosinca osvojio najviše glasova, čime je njegova lista Pozitivna Slovenija osvojila 28 mandata u parlamentu. No, iako je danas imao potporu SD-a i DeSUS-a trebala mu je potpora još najmanje dva zastupnika. Nju nije dobio.

Predsjednik Danilo Türk očitovati će se o odluci parlamenta, no prema neslužbenim informacijama ne očekuje se da imenuje novog mandatara već će vjerojatno Jankoviću dati još jednu šansu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika