12.01.2012. / 12:44

Autor: Totalsport

Francuski Liga kup: Lyon preko Lillea u polufinale

Nica je protiv Dijona slavila 5-3 nakon boljeg izvođenja penala u susretu u kojem je na kraju pobjednička momčad lovila rezultat u tri navrata

Igrači LyonaIgrači LyonaPoznati su svi polufinalisti francuskog nogometnog Liga kupa. Trostrukom branitelju naslova Marseilleu koji je već ranije osigurao plasman među četiri najbolja priključili su se Lorient, Nica i Lyon.

Pred nepunih 30.000 gledatelja na Gerlandu Lyon je protiv Lillea ostao s igračem manje već u 11. minuti kada je isključen Mouhamadou Dabo.

Kada je Joe Cole zabio u 28. minuti za 1-0 vodstvo Lillea činilo se da sve ide na stranu aktualnih prvaka, no "lavovi" iz Lyona mislili su drugačije i uspjeli su zabiti dva gola s igračem manje. Kim Källström izjednačio je na 1-1 već u 41. minuti, dok je Lisandro Lopez u 66. postavio konačnih 2-1 za Lyon u čijem sastavu nije bilo hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena zbog ozljede Ahilove tetive.

Nica je protiv Dijona slavila 5-3 nakon boljeg izvođenja penala u susretu u kojem je na kraju pobjednička momčad lovila rezultat u tri navrata. Regularnih 90 minuta završilo je 2-2, a nakon 120 minuta bilo je 3-3 nakon sjajnog gola iz slobodnog udarca Luciana Monzona minutu prije posljednjeg sučevog zvižduka.

U trećoj utakmici dana prvoligaš Lorient opravdao je ulogu favorita na gostovanju kod drugoligaša Le Mansa pobjedivši 1-0 golom Gilesa Sunua.

Francuski Liga kup, četvrtfinale:

Nice - Dijon 2-2, 5-3 na penale

Le Mans - Lorient 0-1

Lyon - Lille 2-1

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika