12.01.2012. / 14:40

Autor: Hina

Putin krenuo u kampanju, obećao veće plaće i mirovine

Ruski premijer Vladimir Putin predložio je veću odgovornost vlade, obećao liberalizaciju društva, veće plaće i mirovine i proaktivnu vanjsku politiku uoči predsjedničkih izbora koji će se održati 4. ožujka, a na kojima se očekuje njegova pobjeda.

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin predložio je veću odgovornost vlade, obećao liberalizaciju društva, veće plaće i mirovine i proaktivnu vanjsku politiku uoči predsjedničkih izbora koji će se održati 4. ožujka, a na kojima se očekuje njegova pobjeda.

Putin je pozvao na uspostavu sustava administrativnih sudova koji bi zaprimali prigovore građana protiv države. "Pojednostavit ćemo razmatranje pritužbi građana protiv države i u tu svrhu uspostaviti administrativne sudove", rekao je Putin u svom predizbornom programu postavljenom na službenoj internetskoj stranici njegove predsjedničke kampanje koja je pokrenuta u četvrtak.

"Jamčit ćemo odgovornost države građanima kojima ona služi. Napravit ćemo učinkoviti mehanizam građanske kontrole nad aktivnostima države u područjima koja su najosjetljiva za korupciju", kazao je.

Istaknuo je da ljudski razvoj, pravda i sloboda moraju postati prioritet države i njezinih institucija. "Država treba pružiti uvjete kako bi osigurala pouzdanu zaštitu svakog ruskog građanina", rekao je Putin. Također je izjavio da "svaka osoba treba imati slobodu izbora, a sloboda se treba temeljiti na pravdi".

Obećao je veće plaće i mirovine i rekao je da je strateški cilj Rusije udvostručiti produktivnost u idućem desetljeću budući da zemlja sada daleko zaostaje za vodećim svjetskim silama u produktivnosti i energetskoj učinkovitosti.

Također je obećao nastavak modernizacije oružanih snaga.

Putin je dao naznake da će Rusija voditi energičniju i proaktivniju vanjsku politiku i da će učinkovito odgovarati na bilo kakve jednostrane poteze svojih partnera. "Međunarodna suradnja je dvosmjerna ulica", rekao je. "Na jednostrane poteze naših partnera koji neće uzimati u obzir mišljenje Rusije i njezine interese bit će primjereno odgovoreno." Upozorio je da se pravila igre u globalnoj politici i ekonomiji "ne mogu donositi Rusiji iza leđa".

Na internetskoj stranici www.putin2012.ru objavljen je program Putinove predsjedničke kampanje, njegova biografija, interesi, događaji i javna mišljenja. Posjetitelji mogu na stranici i ostavljati svoje prijedloge Putinu.

Glasnogovornik aktualnog premijera Dmitrij Peskov izjavio je da se radi o modernoj i solidnoj internetskoj stranici na kojoj se mogu naći svi potrebni podaci o Putinu kao predsjedničkom kandidatu. Stranicu je dizajnirala novinska agencija RIA Novosti za 1,1 milijun rubalja (oko 205 tisuća kuna).

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika