13.01.2012. / 09:26

Autor: Hina , Nacional.hr

Još jedan slučaj - nastavak trenda

Pedofilija & njemački egzodus iz Crkve

Optužbe za seksualno zlostavljanje potresle su proteklih godina njemačku Katoličku crkvu, prisilivši je da otvori svoje arhive privatnim istražiteljima i omogući istrage koje sežu čak do 1945

IlustracijaIlustracijaNjemački katolički svećenik priznao je u četvrtak pred sudom da je više od osam godina seksualno zlostavljao trojicu dječaka, među kojima jednog kojega je pripremao za prvu pričest, te dvojicu braće na putovanjima koja su uključivala i posjete Disneylandu u Parizu, objavili su njemački mediji.

Svećenik (46), koji je u sudskim dokumentima identificiran kao Andreas L., priznao je optužbe za zlostavljanje dječaka od 2004.

"Najgore je to što je iskoristio njihovo povjerenje", rekao je Klaus Ziehle, državni odvjetnik u gradu Braunschweigu, objavio je list Sueddeutsche Zeitung.

Optužbe za seksualno zlostavljanje potresle su proteklih godina njemačku Katoličku crkvu, prisilivši je da otvori svoje arhive privatnim istražiteljima i omogući istrage koje sežu čak do 1945.

Svećenik, koji je uhićen prošloga ljeta, fasciklom je prekrio lice u sudnici u kojoj su se kao svjedoci pojavili i neki njegovi bivši župljani.

Taj i slični slučajevi mogli bi biti odgovorni za sve raširenije razočaranje vjernika crkvom. Jedna studija pokazuje da je 180.000 Nijemaca napustilo Katoličku crkvu prošle godine, što je 40 posto više u odnosu na godinu ranije.

Broj vjernika koji su napustili Katoličku crkvu prvi je put u poratnom razdoblju premašio broj onih koji izlaze iz glavnih protestantskih crkava, rezultati su studije časopisa Christ&Welt.

Papa Benedikt XVI. susreo se sa žrtvama seksualnog zlostavljanja za posjeta rodnoj Njemačkoj u rujnu prošle godine i izrazio svoje žaljenje, dok je Berlin osnovao fond vrijedan 100 milijuna eura za financiranje njihove rehabilitacije.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 13.01.12. 09:36

I ti sad reci da CRKVA i njezini talibani nisu najveće ZLO na kugli zemaljskoj. Nema GALJIVIJE pošasti na zemlji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika