13.01.2012. / 11:39

Autor: Hina , Nacional.hr

Poznati marinci koji su urinirali po talibanima

Snimka, koja je postavljena na internet, prikazuje četvoricu muškaraca u vojnim odorama koji, kako se čini, uriniraju po tri očito beživotna tijela i pritom poziraju, svjesni da ih se snima

IlustracijaIlustracijaIdentificirana su najmanje dvojica od četiri marinca s video snimke koja prikazuje kako uriniraju po mrtvim talibanskim borcima, izjavio je jedan dužnosnik američke vojske za BBC.

Snimka, koja je postavljena na internet, prikazuje četvoricu muškaraca u vojnim odorama koji, kako se čini, uriniraju po tri očito beživotna tijela i pritom poziraju, svjesni da ih se snima. Na tlu leže muškarci tamnije kože, bosi. Jedan od njih je prekriven krvlju.

Američki mediji su izvijestili da su marinci sa snimke pripadnici 3. bataljuna 2. mornaričke pukovnije koji je sudjelovao u borbenim i mirovnim misijama od Iraka i Afganistana do Guantanama te u gašenju požara u Idahou.

Prema izvješćima, ta postrojba se nalazi u vojnoj bazi Lejeune u Sjevernoj Karolini. Ona je poslana u Afganistan početkom 2011. godine, a vratila se u rujnu ili listopadu, izvijestio je CNN.

Američki ministar obrane Leon Panetta, državna tajnica Hillary Clinton i afganistanski predsjednik Hamid Karzai osudili su najoštrijim riječima takvo ponašanje.

Porijeklo snimke nije poznato, a prvotno je postavljena YouTubeu. Još nije provjerena njezina autentičnost, ali postoje naznake da je prava.

Talibani su snimku ocijenili barbarskom, ali su objavili da neće utjecati na započete pregovore s Amerikancima.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika