13.01.2012. / 11:40

Autor: Hina , Nacional.hr

Ahmadinedžad: Odoljet ćemo pritiscima

"Zapad je odlučio izvršiti jači pritisak na nas. Vrijeđaju našu zemlju i naš narod. Jasno je da će se iranski narod oduprijeti", izjavio je šef iranske države

ArhivaArhivaIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u četvrtak u Quitu da će njegov narod odoljeti sve jačim pritiscima međunarodne zajednice oko nuklearnog programa, ustvrdivši da se Zapad brine zbog iranske "neovisnosti".

"Zapad je odlučio izvršiti jači pritisak na nas. Vrijeđaju našu zemlju i naš narod. Jasno je da će se iranski narod oduprijeti", izjavio je šef iranske države na konferenciji za tisak u Quitu gdje je u četvrtak završio turneju po četiri latinoameričke države.

"Nuklearna energija je politička isprika. Svi znaju da Iran ne nastoji proizvesti atomsku bombu", dodao je Ahmadinedžad. "Problem koji predstavlja Iran nije nuklearni program. Problem je njegov napredak i njegova nezavisnost", dodao je on.

Tijekom turneje po Venezueli, Nikaragvi, Kubi i Ekvadoru šef iranske države dobio je podršku tamošnjih predsjednika za svoj civilni nuklearni program.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika