13.01.2012. / 13:10

Autor: Totalsport

ATP Sydney: Nieminen i Benneteau za naslov

Benneteau je pomalo i neočekivano u polufinalu svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa koji je samo dan ranije bio bolji od Argentinca i prvog nositelja Juana Martina Del Potra

Julien Benneteau Julien Benneteau U finalu teniskog ATP turnira iz serije 250 koji se ovog tjedna igra u australskom gradu Sydneyju igrat će Francuz Julien Benneteau i Finac Jarkko Nieminen.

Benneteau je pomalo i neočekivano u polufinalu svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa koji je samo dan ranije bio bolji od Argentinca i prvog nositelja Juana Martina Del Potra. U dosta izjednačenom susretu prevagnula je bolja realizacija break-lopti. Francuz je iskoristio četiri od osam, dok je Baghdatis od 10 ponuđenih samo dvije uspio realizirati. Bilo je na kraju 6-4, 6-4 nakon malo manje od dva sata igre.

Benneteau će tako u subotnjem finalu loviti svoj tek prvi ATP naslov i to protiv igrača kojeg nikada dosada nije pobijedio. Finac Jarkko Nieminen slavio je u drugom polufinalu sa 7-6(12) i 6-3 protiv Uzbekistanca Denisa Istomina. Nakon što je Istomin izgubio prvi set, u kojem je bio bolji, njegova igra se raspala i Finac je bez većih problema, s jednim breakom na svom kontu, riješio drugi u svoju korist.

Ova dva tenisača susrela su se dosada četiri puta na ATP Touru i svaki je put Nieminen izlazio kao pobjednik. Finac će loviti svoj drugi naslov, dok će, kao što smo već rekli, Francuz tražiti svoj premijerni. Zanimljivo je da u polufinalima nije bilo nijednog nositelja, te da će u finalu igrati jedan igrač iz kvalifikacija - Nieminen.

ATP Sydney, polufinala:

Nieminen - Istomin 7-6(12), 6-3

Benneteau - Baghdatis 6-4, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika