13.01.2012. / 18:28

Autor: Nacional.hr

Ostojić: Droga je zlo, nema legalizacije

"Hrvatska neće legalizirati korištenje marihuane u svrhu liječenja sve dok većina zemalja EU ne donesu takav zakon", prokomentirao je Ostojić

Rajko OstojićRajko OstojićPresuda Vrhovnog suda kojom je kazne za uzgajanje i posjedovanje marihuane oslobođen D. J. koji ju je uzgajao kako bi ublažio simptome multiple skleroze od koje boluje, pokrenula je pravu lavinu reakcija.

I dok su neki presudu vidjeli kao prvi korak ka legalizaciji lakih droga i način za izvlačenje od kazne zatvora, u Vladi ne misle tako.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić odbacio je ideju legalizacije lakih droga.

"Droga, u bilo kojem obliku, je zlo. Hrvatska neće legalizirati korištenje marihuane u svrhu liječenja sve dok većina zemalja EU ne donesu takav zakon", prokomentirao je Ostojić presudu, ali i dodao kako bi trebalo podržati razumnu odluku sudaca, jer je riječ o čovjeku koji marihuanu koristi kako bi si olakšao težak život.

Vezane vijesti

Početak kraja rata protiv marihuane?

Početak kraja rata protiv marihuane?

Suradnik u neprofitnoj ustanovi Independent Institute Anthony Gregory piše za Huffington Post o apsurdnom američkom ratu protiv lakih droga koji se… Više

Komentari

registracija
17/6/10

jjkeizerin, 13.01.12. 19:05

Legalizacija marihuane ne postoji nigdje u svijetu i najvjerojatnije do toga nikada nece ni doci. Medutim u Nizozemskoj npr. se TOLERIRA koristenje marihuane pod zakonom strogo odredenim uvjetima.
U tzv. koffieshop-ovima se moze kupiti kanabis do odredene kolicine i koristiti unutar prostorija koffieshop-a. Ukratko, na ovaj nacin je trgovina i konzumacija marihuane (sto je u danasnje vrijeme postalo neizbjezno i samim time je vrlo rasprostranjeno), stavljena pod sasvim solidnu kontrolu zakona pri cemu drzava jos k tome fantasticno zaraduje od poreza i ostalih davanja koje ovaj biznis obilno donosi. Sto je najbitnije i to je upravo tendencija ovakve prakse regulirane nizozemskim zakonima je cinjenica (proizasla iz prakse) da je kriminal koji je neizbjezan UVIJEK kada se radi o "stvarima" kao sto su DROGE, KOCKA I PROSTITUCIJA, na ovaj POLULEGALAN nacin vrlo dobrim dijelom stavljen pod kontrolu. I to je jedina sustina i razlog sto je u Nizozemskoj marihuana nesto sto se tolerira. Naravno da paralelno sa ovom praksom kroz obrazovanje na svim nivoima ide jasno upucivanje u samu prirodu stvari i mladim ljudima se kroz sasvim ocite dokaze predocuje da stvar nije bez opasnosti i da ju je svakako najpametnije izbjeci i ne imati s time bilo kakvog kontakta, ukoliko cemo do kraja biti iskreni.
Ja osobno? Sasvim se slazem da je marihuana kroz ucestaliju upotrebu samo STETNA a ne korisna. Ayurvedska medicina vec 6 stoljeca jasno ukazuje da marihuana steti stanicama jetre i mozga. I to ozbiljno, ukoliko se pretjeruje


registracija
27/11/11

Culex, 13.01.12. 19:27

Lijećnik,ministar zdravlja dr.Ostojić neki dan demantira poskupljenje cigareta!?Tako nešto nije zamisljivo u današnje vrijeme! Da je to bio ministar financija..kako tako.Danas,ministar zdravlja dr.Ostojić,nadam se,svjestan zabijanja autogola s duhanom,povlaći vraga za rep ali opet nezgrapno.Od svega nikakve koristi ni ministrove mudrosti.


registracija
21/2/11

skyway, 13.01.12. 19:40

Ma ja ne znam sto je ovo: iz svakog kuta Vlade viri po jedan Ostojic, pa je nastala opca konfuzija, jer je lako moguca igra skrivaca. Naime da jedan govori, drugi demantira, a treci anulira i nikada ne znas na cemu si. Mozda bi ih trebalo imenovati drugacije, poradi poravnanja stvari i cinjenica, pa da budu: "Epruveta", "Pendrek" i "Bikini", sto bi bile asocijacije prema njihovim podrucjima djelovanja. Onda bi znali na cemu smo, ako vec znamo da nam napretka ionako nema...


registracija
1/3/11

Laudate, 13.01.12. 22:27

Ako se po jutru dan poznaje, biti će sumorno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika