13.01.2012. / 19:42

Autor: Hina

Tadić: Ruđer Bošković je bio Srbin katolik

Srbijanski predsjednik Boris Tadić, u razgovoru za najnovije izdanje beogradskog magazina "Nedeljnik", hrvatskog znanstvenika Ruđera Boškovića uvrstio je među srpske povijesne osobe.

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić, u razgovoru za najnovije izdanje beogradskog magazina "Nedeljnik", hrvatskog znanstvenika Ruđera Boškovića uvrstio je među srpske povijesne osobe.

Tadić je, upitan tko su najveće povijesne osobe u srpskom narodu, za taj tjednik odgovorio kako su to Nikola Tesla, Dositej Obradović, Vuk Karadžić, Mihailo Pupin, Milutin Milanković i Ruđer Bošković.

Kazao je kako se nada da ga njegovi hrvatski prijatelji neće pogrešno razumjeti, "ali Ruđer Bošković je bio Srbin katolik".

Kad je riječ o piscima, Tadić posebno cijeni Ivu Andrića.

"Ivu Andrića najviše cijenim od naših pisaca, a posebno sam vezan za Crnjanskog i Kiša", dodao je Tadić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 13.01.12. 20:49

Rekoh već više puta;Srbi se nikada neće opametiti !Garašanin,Milošević,Šešelj,Tadić i bilo koji Srbin na svijetu,uvijek će reći da su bivši narodi koji su živjeli u Jugoslaviji,svi Srbi samo to još neznaju ! A licemjerju nema kraja kada Tadić kaže;"verujem da se MOJI PRIJATELJI Hrvati neće naljutiti..." ! Sačuvaj Bože svaku zemlju kojoj je Srbija susjed.


registracija
1/3/11

Laudate, 13.01.12. 20:53

Nakon 400 g pod Turcima i prakse da mlade prvu noć provedu sa agom i Tadić je vjerojatno Turčin, samo mu to netko mora objasniti a to nije lako takvom genijalcu.


registracija
1/3/11

Laudate, 13.01.12. 20:58

I tako su Srbi izmislili katoličanstvo ali su ga prepustili Hrvatima.
A ja se čudim našim političarima.
Teško nama s našima, al još teže Srbima s njihovim genijalcima u politici.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 13.01.12. 21:02

Sve sto je vrijedno i svjetski poznato to posrbljuju.Interesantno ali nitko od tih nije iz Srbije.Svasta sa tim cudacima,nikad se nece urazumiti.


registracija
12/1/11

bozhidar, 13.01.12. 22:09

boskovicev otac je rodjen u orahov dov [u danasnjoj BiH]. po nekim izvorima tamo je zivjelo vrlo malo srba.
rudjer se rodio u dubrovniku.
sto se tice tesle i drugih elektricnih znanstvenika, bilo bi nam bilo mnogo bolje da smo ih sve dojednoga zadavili u moru.
pa onda nebi gorili fosile i upotrebljavali struju za pogubnu i zlobnu industriju i proizvodili oruzje koje cini tolika zla.
bilo bi nam daleko bolje da smo i dalje radili polja, sadili, zivjeli pastoralno nego kako sad zivimo na zagadjenoj i sto vrucjoj planeti; u ratovima, strahu, neizvjesnosti, novokmetsvu, itd.
pa neka onda srbi imaju te gore navedene ludjake; napuhane 'slavom' u glavama.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 13.01.12. 22:38

izgleda da su svi znastvenici Srbi, samo je Tito bio Hrvat.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.01.12. 22:38

Pa oni su i Supermana posrbili a da neće Boškovića. Ja obožavam kada su u Srbiji na vlasti ovakvi Srbi, koji šta misle to i kažu.

Nije naš problem Beograd. Naš je problem Zagreb.

Kukurikavci su u kampanji žarili i palili o bahatosti, nesposobnosti i pljačci a po dolasku na vlast dokazuju da po stvarima koje su prethodnima zamjerali nisu ni milimetra drugačiji, dok su prvi potezi vlade najava povlačenja tužbe i izručenje branitelja Beogradskim sudovima. Nigdje zaštita hrvatskih interesa. O povlačenju tužbe ni riječi nije bilo u kampanji! Čista podvala i prijevara!

Hebeš ti takve Hrvate kojima treba naoružani Srbin da bi znao tko je i što je!


registracija
1/3/11

Laudate, 13.01.12. 22:42

Gdje Srbi nađu utočište u bježaniji pred npr Turcima tamo zemlja i žitelji postaju srpski.

Kad bolje razmislim Amerika još ima par godina do srpskog svojatanja.
Samo čekam kada će Georga Washingtona proglasiti za Srbina koji je došao prije drugih Srba, a obzirom na slobodarsku tradiciju oslobodio ih je od mrskih Engleza. Jer da nije tako ne bi to mogao ni napraviti.

Pa kad to čuju Englezi puknut će ljubav.

Tesla. Da li je on Srbin? Preci su mu bili Hrvati a on je unazad dvije generacije Srbin. Čudna je genetika.
To mu dođe kao opredjeljenje a ne porijeklo.

Predak Hrvat oženio pravoslavku i...... ops.... slijedi pouka.... ali drugi put o tome


registracija
1/3/11

Laudate, 13.01.12. 22:49

Za Dubrovnik Srbi kažu da je slavni srpski grad, a uskoro slijede priče o slavnim srpskim moreplovcima i vekovnoj pomorskoj tradiciji.

E tako to ide. Sve lepo piše u memorandumu samo treba čitati.


registracija
1/3/11

Laudate, 13.01.12. 22:52

Marina Držića su već uvrstili među srpske pisce, sada Ruđera. Ivu Andrića smatraju srpskim piscem iako je (greškom) Hrvata ..... itd.

Pa neka se prijatelji Srbi ne ljute kad kažem ako je i od njih puno je.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.01.12. 22:55

Ovdje je dosta ljudi osjetljivo na velikosrpstvo ali im nije bio nikakav problem dati glas da se složi srpsko-jugoslavenska vlada u po Zagreba!

I da zlo bude gore, nisu toga ni svjesni! Oni misle da su Srbi samo oni koji imaju kokardu i pušku i kažu: "Ovo je Srbija"!

I da, Mesić me ugodno iznenadio. Čovjek nije za povlačenje tužbe za genocid! Nemrš bilivit!


registracija
1/3/11

Laudate, 13.01.12. 22:56

1991 grafit na jednoj zgradi "Ovo je Srbija"
ispod njega novi grafit
"Glupane ovo je pošta"


registracija
24/5/11

leo021, 13.01.12. 23:23

ufff....vec vidim Josipovica kako prosvjeduje i za kaznu ga poziva na Brijune... e moj narode!!!!
a dali je netko uopce iznenadjen porukama nebeskog naroda??!


registracija
22/6/10

Konstantinos, 14.01.12. 00:58

Kad se nemaš vlastitog perja da se njime kitiš, ti prisvajaš tuđe, stara je uzorka. Treba nadoknaditi tih 500 godina, i uzeti gdje i što se može, jer treba nadoknaditi i humanizam i renesansu i reformaciju i barok, kameralizam i prosvjetiteljstvo, a sve to ne ide u par desetljeća priznat će te!Znamo mi s kim imamo posla.


registracija
9/8/09

vinko12, 14.01.12. 01:01

Gundulic, Drzic i Nazor po srbima srbin. Sve uzimju sto im koristi Ali nece uzeti Antu Pavelica koji ima srbske krvi, jer im treba za dogmu o Jasenovcu i hrvatima-ustasama.


registracija
14/4/07

sabo, 14.01.12. 04:32

Dubrovnik je uvek bio grad republika a susedi su bile srpske teritorije i severno uz obalu mletacki posedi ! Srbi su raznim potrebama bili vezani za Dubrovnik, kojeg su postepeno naseljavali. Veru su primali, onako koliko su Rim i Vizantija bili aktivni. Obala je bila pod uticajem Rima, dok je u unutrasnjosti Vizantija uticalala do Karlovca, a to se vidi po tome da su ti krajevi bili srpski ! Polovina danasnjih Hrvata je su Srbi katoliceni silom pod ekonomskim i politickim pritiskom- a to su potvrdili Pavelic i Tudjman- po principima "trecina......"! A izrazena su imena i prezimena , a i predsednici vlada su iz mesovitiyh brakova, pa ste se prepucavali po komentarima. Kako general
Milivoje Petkovic, kosarkasi braca Petrovici, Stankovici, Milicevici, i more njih, kad su katoliceni nisu postali Brozovi, Tudjmani i td
Nisu Srbi samo katoliceni, vec su i islamizirani-polovina ih je primila islam, vise silom a veliki broj je to uradila iz koristoljublja, a to su i crnogorci cinili, a prvi poturcenjak je Skender beg ali prezimenom Crnojevic! Svima se prezimena, a ima ih Pavlovica, Brankovica Kovacevica i..., po muslim. imenima, ali 99,99% se zavrsavaju sa "IC"....!! Pa izvolite VI koji ste ...., argumente na uvid i negirajte ove navode!


registracija
1/3/11

Laudate, 14.01.12. 07:29

Kad se prav razmislim Srbi su narod bez domovine.

Njihovu domovinu Kosovo su im uzeli Albanci i sad ispaštamo mi Hrvati i Crnogorci i svojataju naše.


registracija
1/3/11

Laudate, 14.01.12. 07:37

@sabo
Mislio sam da je sa velikosrpskim ludilom završilo 1995 i '98.
Čini se da nije i da nas u nekoj budućnosti čeka novi rat kad vas instrumentalizira Rusija u svojim rastućim imperijalnim ambicijama kao što je Beograd instrumentalizirao Srbe u Hrvatskoj za veliko srpski projekt.

A rezultat će ponovo biti isti, samo će zbog vaše ludosti ponovo izginuti puno nevinih.

Toplo se nadam da će nakon Kosova odvojiti Vojvodina i Sandžak pa će vam se tada nadam konačno smanjiti apetiti. Ili možda upravo obrnuto.
To su vražja posla.


registracija
25/6/10

vidra, 14.01.12. 08:30

Pa ti Srbi bi trebali na kolektivno "lečenje" od kompleksa manje vrijednosti. Taj kompleks nije baš zanemariv, jer kod mnogih naroda ako vođa spada među radikalne kompleksaše proizlazi ratni sukob s drugim narodima,koji su ni krivi nidužni uvučeni u to.. To potvrđuje povijest, što onda mi moramo ? Moramo se opet pripremti na okršaj dok se oni ne izliječe. Pitam se, tko bi ih mogao konačno izliječiti, da nas puste na miru?


registracija
12/11/11

Janko1979, 14.01.12. 08:36

Pa ako mu je otac Srbin,a majka talijanka,a po rodenju roden slucajno u Dubrovniku?REALNO HRVAT JE


registracija
1/3/11

Laudate, 14.01.12. 09:03

Bre Srbi, prestanite brojati krvna zrnca i k tome farbati tuđa. Prihvatite se posla i radite nešto korisno.
Ako već hoćete objasniti da je vasceli svet (o Balkanu da i ne govorimo) srpski nas preskočite i to objasnite Barac Obami samo pazite u kakavom ćete ga raspoloženju zateći da vam ponovo ne pošalje USA vazduhoplovstvo.


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.01.12. 10:01

'Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda… Mi lažemo da bi varali sami sebe, da tešimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bi se borili protiv straha, lažemo da ohrabrujemo druge, lažemo da bi skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Mi lažemo na kreativan, maštovit i inventivan način.'

Dobrica Čosić, u Srbiji znan i kao otac moderne srpske države;

Potreban komentar?


registracija
12/11/11

Janko1979, 14.01.12. 10:43

Poznate svjetske licnosti o Hrvatima:

1) "Hrvati nikada u povijestii nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom" (Franjo Josip)

2) "Hrvati, to su dronjci" (Franjo Josip)

3) "Hrvati su izmet ljudskog roda" (Adolf Hitler)

4) "Hrvati su najhrabriji narod na svijetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide" (Jovan Ducic)

5 )"Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji" (Karl Marx)

6) "Boze sacuvaj nas gladi, kuge i Hrvata" (iznad ulaza u jednu Njemacku katedralu)

7) "Hrvate treba staviti pod starateljstvo" (Theodor Roosvelt).

Potreban komentar?


registracija
1/3/11

Laudate, 14.01.12. 11:13

@Janko1979
ako je 1979 godina tvog rođenja tada si suviše mlad da razumiješ događaje koji su prethodili 1991.

Žalosno je da Srbi nisu izvukli pouku, a očito nisu jer velikosrpsko napuhavanje uzima maha.

Nadam se da će vas Europa uzeti pod starateljstvo jer uz ovakva razmišljanja trajno ćete biti faktor nestabilnosti na jugoistoku Europe.


registracija
12/11/11

Janko1979, 14.01.12. 11:32

@Laudate nije bitno što manjina misli,nego većina.Žalosno je što svaki čovjek koji je rođen u Hrvatskoj automatski mora biti Hrvat,Bošković je ionako iz Bosne i Hercegovine ,a i srpsko je prezime koje vuče korijene iz Crne Gore...tako da ako laže koza, ne laže rog!pa se ti tješi i pjeni nekakvom "svojom srpskom mitomanijom" :)).Uostalom za 30 godina mozda i Eduardo da Silva bude veliki Hrvat,zavisi ...nikad ne reci nikad :)


registracija
1/3/11

Laudate, 14.01.12. 11:58

@Janko1979
dobro je da se ti i slični tebi s vremena na vrijeme pojavite i podsjetite nas Hrvate na to tko nam je susjed.

Kao narodnosna skupina Hrvati su skloni idealizmu i brzom zaboravu.

Samo piši da se mi ne bi uspavali.


registracija
30/12/08

csiki, 14.01.12. 14:26

Pogresili ste Seselj je 100% hrvat, a sve se vise cuje ( i zvanicno) hrvat sa pravoslavnom vjerom onda postoji i obrnuto srbin sa katolickom verom zar ne. 21 prvom vjeku u RH najvaznije je, koje vjere, koja nacija. Danasnjici nije vazno jer tolko smo izmesani samo nacionalistima i glupavim padne napamet da nekoga pita za to. Postoje samo dobri i zli


registracija
27/12/06

Skipp, 14.01.12. 15:35

Jadnici Laudate i Zvonko..žao mi vas je, iskreno. Dajte potražite pomoć psihijatra, nije sramota biti bolestan, sramota je ne liječiti se.


registracija
1/3/11

Laudate, 14.01.12. 16:23

@skipp
mala lekcija iz bontona:
Ne slažeš se s tuđim mišljenjem, to je u redu.
Ali da ga proglasavaš jadnim bez argumenata i bez dokaza valjanosti vlastitog kao tvoje mjere za prosudbu; to je.... reci sam da ne moram ja.

Hrvatsko-srpske odnose neće popraviti Tadić sa svojim svojatanjem hrvatskih velikana iz prošlosti ni teritorija, a ni svi oni sa srpske strane koji to šutke slušaju bez protivljenja.

Svojatajte Crnogorce, Makedonce, Bugare, ako hoćete i Ruse, i sve redom uokolo al' pustite nas Hrvate više na miru.


registracija
12/11/11

Janko1979, 14.01.12. 19:00

Milorad Pupovac -Hrvat,jer je roden u Hrvatskoj!!!!!!


registracija
30/4/11

blagica, 14.01.12. 19:06

Ah, jadnici! Nemaju svojih velikana pa pokušavaju ukrasti tuđe. Ipak, Isusovac Ruđer Bošković u svojim pismima i mnogim dokumentima sam je svjedočio da je Hrvat i pisao je hrvatskim (ilirskim) jezikom. Postoje i danas dokumenti, koga zanima neka ih potraži u Boškovićevim biografijama.
Srbi su baš jadni. Kad bi i bio nešto drugo, ne bi bio Srbin već Crnogorac .


registracija
12/1/11

bozhidar, 14.01.12. 19:35

pa i, slusaj/cuj me, Stankovicu ili Stanimiru stani, nemoj tako, ajde dalje, sto/ca/sta si lud, dodji vamo, itd su samo srpske rijeci.
pa su ih poljaci, cesi, slovaci, slovenci, rusi, hrvati, ukrajinci posudili ili ukrali od srba jer uopce oni nisu govoril jezikom, nego na mote i mutav nacin.
a cak i dalmatinici su bili srbi mada su upotrebljavali rijec "ca". bili su srbi jer su ipak govorili, A zasto si otisa a ne Zaca si otisa.
i, A statije umjesto da se kaze, A catije.
==
ispravak: rudjerov otac se rodio u orahov do, a ne u dov.
ipak bio je pop i protiv 'seljacina'; bilo srba ili hrvata. pa cu ga ja ond slaviti??? eto, dajem ga srbima.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 14.01.12. 19:54

Srbi bi rado bili neka veličina na Balkanu ali ne može se iz opanka tako brzo, puno fali toga u 500 godina kao što već napisah, na žalost, Srbi će vrlo često posezati za tuđim povijesnim blagom kad već sami nemaju svog. A posjetioce kao Janko 1979 i njemu slične, samo bih upozorio da zbog ovakvog njihovog razmišljanja nije čudo što Srbija postaje beogradski pašaluk.Ne bi me čudilo da odu i Sandžak i Vojvodina baš zbog ovakvih kao što ste vi, nedovoljno osviješteni, prilagođeni i bez temeljne političke kulture. Sve dok bude veliko srpskog nacionalističkog ludila kao i laži koje konstruirate, Hrvatska će biti 2 koplja ispred vas i još će više izazivaju vašu zavist. Što HR. bude više napredovala, ne bi me čudilo da iz Srbije bude još žešćih napada od strane okorjelih nacionalista koji će hrvatske uspjehe prikazivati kao "srpske" i koji se nikada neće pomiriti da postoje razlike među naša dva naroda koje se trebaju uvažavati i cijeniti a ne pljuvati po njima kao što vi radite na ovim internet stranicama. Što nije dokaz naših razlika i to što će HR uskoro u EU? Zašto Srbi ne dijele europske vrijednosti ako smo kao "isti"? Ne nismo, nikada bili niti ćemo to ikada biti!


registracija
21/11/11

PEDJAPAN, 15.01.12. 00:47

Laudeta moraš malo više učiti istoriju pročitaj istoriju sa obe strane nadji sredinu i to ti je istina mi smo jedan isti narod da li se zvali Hrvati ,Srbi ili marsovci razno razne geopolitičke situacije u svetu su nas kroz istoriju podelile i obično sluzimo tudjim interesima na uštrb svojih,ja sam Laudeta profesor istorije veoma rado ću te naučiti Historiji ili istoriji sve jedno pozdrav


registracija
1/3/11

Laudate, 15.01.12. 01:19

@pedjapan
Pozorno slušam. Sav sam se pretvorio u uho i čekam poduku iz povijesti. Uvijek sam otvoren za učenje, i uvijek se ima što naučiti.


registracija
15/8/09

vergilia, 15.01.12. 12:48

Naprosto je nevjerojatno kako jedna zločesta Tadićeva "buba sa krvnim zrncima" i "vjerskim opredjeljenjem" može izazvati glupih komentara!
Hmm..ja sam čula priču da mali Ruđer uopće nije bio sin svog oca nego nekog putnika iz istočnih dalekih zemalja koji je u bosansku vukojebinu zalutao na putu u Dubrovnik. Krvna zrnca se izmiješala i pomiješala, a danas se budale oko njih svade, ne znajući uopće za što se svade...!


registracija
21/11/11

PEDJAPAN, 16.01.12. 00:31

Laudeta ja sam iz Vojvodine iz jednog mesta zove se Kula trebala bi doći bila bi mi drag gost ovde kod nas ima ukupno 14 nacija i svi učimo istoriju medjusobno a to je 14 istorija ,14 istina ,14 nacionalnih sudbina ,nikada nemoj gledati nikada neki objekat samo sa jedne strane istrazuj uvek sa svih strana ,imam dva sina imaju 10 i osam godina učim ih da nikada nema jedna istina ,Mozemo zajedno čak otići da vidiš gde je na Petrovaradinskoj tvrdjavi rodjen Ban Jelačić,pa mozemo otići da vidimo u selo Šajkaš kapu koja se zvala Hrvatska kapa a danas je zovu šajkača tako da čak nošnja Srpska je poreklom Hrvatska itd itd
POZDRAV


registracija
1/3/11

Laudate, 16.01.12. 17:06

@Pedjapan
lijepo je čuti da više naroda živi složno. Dijelite istu povijest ali niste izgubili svoj nacionalni identitet, i to je dobro.

Koliko znam dosta je Hrvata zbog razno raznih pritisaka i nesigurnosti napustilo Vojvodinu.

U Vojvodini je 1918 po prisajedinjenju bilo vrlo malo Srba, a danas je dominantno srpska. Zemun, Surćin itd hrvatski gradovi i mjesta (samo jedna od) odavno su izgubila hrvatski karakter.

Volio bih čuti povijesni prikaz kako su Srbi iz svoje domovine Kosova uspjeli zaposjesti krajeve gdje su danas. Ima li to veze sa turskim prodiranjem ili je čista slučajnost?

Poštujem sve narode i isto očekujem od njih, a sam se osijećam doslovno kao Hrvat od stoljeća, sedmog svoj na svome.

Dobro je da smo razvrgli neuspio brak zvan Jugoslavija. Bolje dobri susjedi nego loši sustanari.
Ovako ćemo duže živjeti u miru.


registracija
12/11/11

Janko1979, 16.01.12. 18:32

@laudate ne postujes ti nikoga ,sam si sebi dovoljan ko i Zvonkec


registracija
21/11/11

PEDJAPAN, 16.01.12. 21:56

Laudeta nisu Srbi samo sa Kosova i Metohije naseljavali predele Vojvodine nego iz delova Hercegovine ,Starog rasa,Crne gore .Kao što znaš bilo je vise naseljavanja to jest seoba jedna od njih je bila 1690 pod Arsenijem Čarnojevićem ,Vojvodina je bilo močvaran teren slabo naseljena .Pametna Austrougarska ih je naseljavala da bi napravila tampon zonu sa Turcim,i moji roditelji su došli 1946 kao kolonisti iz Crne gore ,demografska slika se ovde na ovim prostorima celog Balkana menjala čak na balkanu više nema ni starih helenskih grka Makedonaca .Antropoloski gledano mi smo svi jedan isti narod Hrvati Srbi Bošnjaci Slovenci Makenonci i Crnogorci sem Albanaca koji nemaju sa nama svima nikakvih antropoloških dodirnih tačaka.Nisam za Jugoslaviju i ja mislim da je najbolje da ostanemo komšije jer smo naneli dosta zla jedni drugima.Što se tiče Vojvodine 1918 većinu su činili Nemci,ali posle Drugog svetskog rata su proterani ,Nemci iz Vojvodine su napravili diviziju Princ Eugen koja je napravila prave masakre na teritoriji Crne gore i Srbije u selu kod mojih roditelja naprimer iz zajednice moje porodice koja je brojala 23 člana samo njih 4 je prezivelo ,tako da smo mi njih samo proterali nije bilo masovnog ubijanja Nemaca i osvete i ako smo mogli to da uradimo.Pored svega toga najbolji drug moga pokojnog oca je upravo bio Nemac Majer koji zivi od 1960 u Minhenu .Ja lično sa posebnim simpatijama gledam Nemačku naciju i divim se njihovom duhu i njihovoj mehanici ali sve je to duga priča.


registracija
1/3/11

Laudate, 17.01.12. 10:48

@PEDJAPAN
Hrvati i Srbi su vrlo stari narodi. Bizantski car je pozvao Hrvate da nasele ove prostore vjerojatno kao zaštita od prodora Avara i o tome postoje pisani bizantski zapisi.
Da li su se Hrvati i Srbi izmiješali sa starosjedilačkim ilirskim plemenima pa smo kroz to postali jedan narod, ne znam no to je u domeni fantazije.

Činjenica je da Hrvati od 7 stoljeća imaju kneževinu, zatim kraljevinu. Da je Hrvatska država međunarodno priznata 879 godine; da je hrvatski sabor prihvatio personalnu uniju sa Mađarima 1102, donio odluku o ujedinjenju se Austriji 1526 u pokušaju odupiranja turskom osvajanju, odluku o pristupanju Jugoslaviji 1918, odluku o osamostaljenju 1991.

Srpsku povijest ne poznajem tako ali vam želim sve najbolje, samo molim bez aspiracija prema nama Hrvatima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika