15.01.2012. / 11:08

Autor: Totalsport

NFL doigravanje: Veličanstvena pobjeda San Francisca

U konferencijskom finalu San Francisco čeka pobjednika meča Green Bayja i NY Giantsa

Foto: 49ers.comFoto: 49ers.comCijelu sezonu su igrači NFL momčadi iz San Francisca igrali mnogo bolje od najava, pa su tako osnovni dio sezone završili sa trinaest pobjeda i samo tri poraza.

Lako su time dohvatili doigravanje, ali im se i dalje nije upotpunosti vjerovalo prije završnih obračuna. No, Giantsi su nastavili sa sjajnim izvedbama, pa su tako izborili konferencijski finale subotnjom pobjedom protiv New Orleansa 36-32.

Do pobjede je San Francisco došao devet sekundi prije kraja kada je Alex Smith pronašao Vernona Davisa za "touchdown". Tako je utakmica počela, a na oduševljenje domaćih navijača i završila makar je između toga New Orleans napravio veliki preokret.

Naime, San Francisco je otvorio utakmicu sa 17-0 i time na fascinantan način zaustavljao ponajbolji napad u ligi. No, New Orleans nije mogao cijeli ogled biti tih u napadačkim akcijama, te su doslovno "podivljali" u drugoj, a pogotovo u posljednjoj četvrtini. Četiri minute prije kraja New Orleans je poveo 24-23, a veličanstven je bio kraj ogleda. Naime, u posljednje četiri minute su postignuta čak četiri "touchdowna" s Davisovim polaganjem za kraj.

U konferencijskom finalu San Francisco čeka pobjednika meča Green Bayja i NY Giantsa.

New England i Tom Brady su lakoćom dobili Denver i njihovog "quarterbacka" Tima Tebowa sa 45-10. Brady je odigrao sjajan meč, kao i New England u svakom pogledu. Lakoćom su razbijali obranu Denvera, a isto tako učinili posve nevidljivim Tebowa koji cijeli meč nije napravio ništa konkretno u napadu. New England sada čeka pobjednika ogleda Baltimorea i Houstona.

NFL doigravanje:

San Francisco - New Orleans 36-32

New England - Denver 45-10

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika