15.01.2012. / 13:19

Autor: Hina

U Hrvatsku se vratila 102 hrvatska putnika s talijanskog kruzera

Tijekom noći na nedjelju u Hrvatsku se se vratila 102 hrvatska državljana koji su bili na talijanskom kruzeru Costa Concordije, koji se u petak navečer nasukao na pješčani sprud u Tirenskom moru, doznaje se u nedjelju u ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELLFoto: Goran Kovačić/PIXSELLTijekom noći na nedjelju u Hrvatsku se se vratila 102 hrvatska državljana koji su bili na talijanskom kruzeru Costa Concordije, koji se u petak navečer nasukao na pješčani sprud u Tirenskom moru, doznaje se u nedjelju u ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

"Tijekom protekle noći u Hrvatsku su se vratila 102 hrvatska državljana, koji su bili na kruzeru, u organiziranom prijevozu putničkih agencija. Ministarstvo je dogovorilo sa slovenskim pograničnim službama da ih se propusti u slobodnom tranzitu bez vađenja putnih listova u Trstu, a prema priloženom popisu agencija koja su dostavile imena ljudi", navodi ministarstvo.

Još ima određeni broj ljudi koji su išli svojim vozilima ili su bili članovi posade. Prema podacima ministarstva, to je manji broj od dvadesetak osoba koji će danas u Trstu izvaditi putne listove i onda se vratiti u Hrvatsku ili se uputiti negdje drugdje, ovisno o tome gdje su im mjesta boravišta ili prebivališta.

U nesreći talijanskog kruzera Costa Concordije prema posljednjim podacima poginule su tri osobe, ozlijeđeno je više 40 i traga se za još 40-ak ljudi.

Putnički brod dugačak 290 metara na kojemu je bilo više od 4200 putnika i članova posade nasukao se na sprud pokraj otoka Giglio u Tirenskom moru.

Do nesreće je došlo u petak u 20 sati, u vrijeme kada su putnici bili na večeri. Na obalu su evakuirani čamcima za spašavanje i na brodovima koji su se našli u blizini. Cijela operacija spašavanja trajala je do 2,30 ujutro u subotu. Istraga o nesreći je u tijeku, a kapetan kruzera Francesco Schettino, koji je napustio brod prije evakuacije zadnjih putnika, uhićen je u subotu zbog višestrukog ubojstva, brodoloma i napuštanja broda.

Costa Concordia isplovila je iz Savone na krstarenje Sredozemljem s planiranim zaustavljanjem u Civitavecchiji, Palermu, Cagliariju, Palma de Mallorci, Barceloni i Marseilleu prije povratka u matičnu luku.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika