16.01.2012. / 13:41

Autor: Hina

NFL: Giantsi izbacili Packerse

U konferencijskim finalima doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) igrat će New England Patriotsi i Baltimore Ravensi u AFC-u, te San Francisco 49ersi i New York Giantsi u NFC-u.

Poznati su svi sudionici doigravanjaPoznati su svi sudionici doigravanjaU konferencijskim finalima doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) igrat će New England Patriotsi i Baltimore Ravensi u AFC-u, te San Francisco 49ersi i New York Giantsi u NFC-u.

I dok su Ravensi očekivano na svom terenu svladali Houston Texanse sa 20-13, Giantsi su u drugoj nedjeljnoj utakmici priredili iznenađenje svladavši kao gosti branitelje naslova i najbolju momčad iz osnovnog dijela sezone Green Bay Packerse sa 37-20.

Packersi su ove sezone ostvarili 15 pobjeda u 16 utakmica, a na svom Lambeau Fieldu su bili nepobjedivi. No, protiv Giantsa su odigrali svoju najslabiju utakmicu godine, čak tri puta im je lopta ispadala iz ruku, najbolji igrač godine u NFL-u, "quarterback" Packersa Aaron Rodgers imao je nevjerojatnih 20 neuspješnih dodavanja, dok su Giantsi igrali sjajno u obje faze igre i niti u jednom trenutku utakmice nisu bili u zaostatku.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u posljednjim sekundama prvoga poluvremena kada su Giantsi ostvarili "touchdown" kojim su poveli sa 20-10. "Quarterback" gostiju Eli Manning je dugačkim dodavanjem za 37 jardi pronašao Hakeema Nicksa koji je uhvatio loptu iako je na leđima imao dva suparnička igrača. Osim što im je donio značajniju prednost prije odmora, ovaj potez je Giantsima donio dodatno samopouzdanje, dok su ga Packersi izgubili. Bio je to drugi "touchdown" Giantsa na utakmici, a oba puta je Manningova dodavanja u poene sjajnim potezima nakon hvatanja pretvorio sjajni Nicks.

Utakmica je praktički bila riješena sredinom četvrte četvrtine pri vodstvu Giantsa 23-13 kada je "running back" Packersa Ryan Grant izgubio loptu, te omogućio Giantsima novi "touchdown" za uvjerljivu prednost od 30-13 koju su lako održali do kraja.

U Baltimoreu su Ravensi zahvaljujući svojoj obrani uspjeli svladati Texanse sa 20-13. Domaći je sastav 17 od svojih 20 poena postigao u prvoj četvrtini, a oba "touchdowna" su postigli nakon izgubljenih lopti gostiju. U drugoj četvrtini mladi "quarterback" Texansa T.J. Yates spojio je dva odlična "drivea" i na odmor se otišlo s rezultatom 17-13 u korist Ravensa.

Drugim poluvremenom dominirale su obrane, pa su postignuta samo tri poena i to 2:52 minute prije kraja kada je "kicker" Billy Cundiff domaćih pogodio "field goal" s udaljenosti od 44 jarde. U sljedećoj akciji gostiju je branič Ravensa Ed Reed presjekao dugačko dodavanje Yatesa u "end zonu" za moguće izjednačenje i susret je praktički bio riješen.

Susreti konferencijskih finala na rasporedu su u nedjelju 22. siječnja, a pobjednici će se sastati u 46. "Super Bowlu" 5. veljače u Indianapolisu.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika