16.01.2012. / 23:05

Autor: Totalsport

Hrvatska u završnici do preokreta i pobjede

Manuel Štrlek bio je najbolji igrač naše reprezentacije. Zabio je 8 golova bez i jednog promašaja na utakmici

Manuel Štrlek Manuel Štrlek Hrvatski rukometaši teškom mukom su osvojili prve bodove na Europskom prvenstvu u Srbiji. U susretu 1. kola D skupine u Vršcu, Hrvatska je pobijedila Island sa 31-29 (14-15).

Hrvatska je u prvih 8 minuta dvoboja imala tri vodstva, 1-0, 2-1 i 5-4. No, tradicionalno neugodni Islanđani su nakon tog trenutka preuzeli kontrolu rezultata u svoje ruke, a odabranici Slavka Goluže igrali su ''lovice'' do same završnice. Island je u 25. minuti poveo s najveća tri pogotka prednosti, 13-10, a na odmoru je imao gol viška (15-14). U nastavku su naši igrači najvećim dijelom ogleda bili u minimalnom minusu. Čak 11 puta uspjeli su izjednačiti rezultat, ali nikako ne i povesti, sve dok Buntić nije zabio za 29-28 dvije minute i 45 sekundi prije kraja. Bilo je to prvo vodstvo Hrvatske još nakon ulaska u 9. minutu susreta. Nakon toga je Ćupić na ulasku u zadnju minutu podignuo prednost na dva gola razlike, a kada je Štrlek iz kontre zabio za 31-28, bilo je jasno da će odabranici Slavka Goluže proslaviti prva dva boda.

Manuel Štrlek bio je najbolji igrač naše reprezentacije. Zabio je 8 golova bez i jednog promašaja na utakmici. No, jednake zasluge za pobjedu pripadaju i vrataru Mirku Aliloviću koji je cijelu utakmicu branio u velikoj formi, a pogotovo u zadnjih 10 minuta, kada nas je svojim obranama držao u igri. Ukupno je prikupio 16 obrana. Po pet golova postigli su Blaženko Lacković (5-7), Denis Buntić (5-8) i Ivan Ćupić, koji je sve pogotke postigao iz sedmeraca (gađao ih je 5-6, ukupno 5-7). Domagoj Duvnjak dodao je četiri gola (4-7), Igor Vori 3 (3-5), a Marko Kopljar jedan (1-2). Ivano Balić odigrao je 22 minute, šutnuo je samo jednu loptu i nije se upisao u strijelce, ali je dao koliko je mogao s obzirom na ozljedu, dok Goluža u ovoj utakmici nije mogao računati na doprinos Drage Vukovića.

Kod Islanda je najefikasniji bio Gudjón Valur Sigurdsson s 8 golova (8-10).

- Čestitam igračima što su izdržali ovako strašan pritisak. Island nas nije iznenadio, bio je odličan i neugodan suparnik kakvog smo i očekivali. Čuvao sam obranu 5-1 za kraj, Mirko Alilović je imao u završnici nekoliko pravih intervencija, najvažnije je prvenstvo otvoriti s pobjedom, kakva god bila. Imali smo posla s jako ozbiljnom reprezentacijom. Ovo nije naš maksimum, u obrani sigurno možemo biti bolji. Island nas je umrtvio, podsjetila me ova utakmica na onu koju smo odigrali s njima u Austriji - izjavio je nakon utakmice Slavko Goluža.

Podsjećamo, Norveška je u drugoj utakmici D skupine ranije pobijedila Sloveniju s 28-27.

U C-skupini, Španjolska je pobijedila aktualne europske, svjetske i olimpijske prvake Francuze s 29-26, dok su Mađarska i Rusija odigrale bez pobjednika, 31-31.

Hrvatska će u 2. kolu u srijedu igrati protiv Slovenije.

EP rukometaša u Srbiji, 1. kolo:

Skupina C:

Španjolska - Francuska 29-26 (15-12)

Mađarska - Rusija 31-31 (19-19)

Redosljed: 1. Španjolska 2, 2. Mađarska 1., 3. Rusija 1, 4. Francuska 0

Skupina D:

Hrvatska - Island 31-29 (14-15)

Norveška - Slovenija 28-27 (14-14)

Redoslijed: 1. Hrvatska 2, 2. Norveška 2, 3. Slovenija 0, 4. Island 0

Vezane vijesti

Rukometašima težak ždrijeb za OI

Rukometašima težak ždrijeb za OI

U londonskom Crystal Palaceu je održan ždrijeb rukometnih turnira Olimpijskih igara. Hrvatska muška reprezentacija dobila je tešku skupinu, ženska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika