17.01.2012. / 16:16

Autor: Nacional.hr

Ministarstvo turizma i HGK dogovorili snažniju buduću suradnju

Podršku inicijativama Ministarstvu turizma, posebno oko snižavanja stope PDV-a te izrade spomenute Strategije hrvatskog turizma, dao je i predsjednik Turističkog poslovnog vijeća pri HGK Franco Palma, predloživši kako Vijeće može biti u ulozi koordinatora određenih aktivnosti

Veljko OstojićVeljko OstojićIzrada Strategije razvoja hrvatskog turizma je proces u kojeg nam je želja uključiti ne samo stručnjake iz turističkog sektora, već i širu javnost, kako bi ovaj važan razvojni dokument našeg turizma bio što kvalitetnije i cjelovitije pripremljen. Naime, Strategija će biti i osnova za povećanje konkurentnosti, ali i baza za povlačenje sredstava iz fondova EU. Veselim se radionicama koje ćemo uskoro organizirati na terenu te na taj način javnost aktivno uključiti u pripremu ovog dokumenta - rekao je ministar turizma Veljko Ostojić na današnjem sastanku s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore (HGK) te naglasio kako su pomoć, sugestije i prijedlozi stručnjaka HGK izuzetno važni ne samo u pripremi Strategije, već i u ostalim područjima djelovanja Ministarstva.

Želju za još snažnijom daljnjom suradnjom Ministarstva turizma i HGK, kako po pitanju izrade Strategije, tako i oko drugih projekata izrazio je i predsjednik HGK Nadan Vidošević, istaknuvši kako HGK ima i resurse i baze podataka koje stavlja na raspolaganje Ministarstvu turizma. Pritom je naglasio i važnost usklađivanja budućih aktivnosti ovih dviju institucija.
Prema riječima potpredsjednice HGK, Vesne Trnokop-Tante, buduća bi suradnja trebala biti ostvarena po pitanju promocije i projekata EU, pri čemu bi bilo potrebno racionalno koristiti resurse. Potvrdila je to i pročelnica Ureda predsjednika i direktorica Centra za razvoj ljudskih potencijala pri HGK Zdenka Peternel.

Podršku inicijativama Ministarstvu turizma, posebno oko snižavanja stope PDV-a te izrade spomenute Strategije hrvatskog turizma, dao je i predsjednik Turističkog poslovnog vijeća pri HGK Franco Palma, predloživši kako Vijeće može biti u ulozi koordinatora određenih aktivnosti.
Riječi je bilo i o usklađivanju nastupa HGK i Hrvatske turističke zajednice na međunarodnim tržištima, o suradnji Ministarstva i HGK na području obrazovanja te o mogućnostima suradnje s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak. Ministar Ostojić je na kraju sastanka zahvalio predstavnicima HGK na podršci, mogućnostima za korištenje resursa HGK te suradnji oko sadašnjih i budućih projekata.

Vezane vijesti

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

"Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika