18.01.2012. / 15:16

Autor: Totalsport

Švicarskom prvoligašu Xamaxu oduzeta licenca za natjecanje

- Postoje ozbiljne optužbe za kršenje obveza kluba prema Ligi - stoji u izjavi predstavnika Švicarske lige

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZbog navodnog lažiranja dokumenata jedne američke banke vodstvo Švicarske lige oduzelo je licencu za natjecanje nogometnom klubu Xamax čiji je vlasnik Čečen Bulat Čagajev.

Ukoliko Xamax u žalbenom postupku ne bude oslobođen ovih optužbi, bit će izbačen iz daljnjeg natjecanja u 1. švicarskoj ligi gdje trenutno zauzima osmo mjesto od deset momčadi. Također, postoji i mogućnost da budu kažnjeni oduzimanjem osam bodova ukoliko se dokaže samo dio optužbi. No, to i ne bi bio prvi takav slučaj budući da je 2005. zbog bankrota, također sredinom prvenstva, iz natjecanja izbačen Servette.

- Postoje ozbiljne optužbe za kršenje obveza kluba prema Ligi - stoji u izjavi predstavnika Švicarske lige.

Sumnja se da je Xamax, odnosno njegova uprava, propustila dostaviti dokumente o vlasništvu nad klubom od kako je u svibnju prošle godine čečenski poslovni čovjek Bulat Čagajev preuzeo klub, a uz to sumnja se da su priložili i lažne garancije o financiranju kluba.

Xamax ima rok od pet dana za žalbu na odluku o oduzimanju licence, a slijedeću ligašku utakmicu trebali bi odigrati nakon zimske stanke, 4. veljače, kada ugošćuju Lausanneu. Sami igrači Xamaxa zaprijetili su vlasniku štrajkom zbog kašnjenja plaća, a predvodnika pobune i kapetana momčadi Stephanea Beslea Čagajev je odmah potom najurio iz kluba.

Uz sve navedene probleme, klub su tužili i neki bivši zaposlenici koji potražuju oko sedam i pol milijuna dolara.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika