18.01.2012. / 16:31

Autor: Hina

Afera Spice: Zaposlenici Podravke željeli su otkupiti državne dionice

Bivši predsjednik radničkog vijeća Podravke Marijan Lisjak posvjedočio je danas na suđenju u aferi Spice da su radnici bili vrlo zainteresirani za otkup dionica koprivničke prehrambene tvrtke u državnom vlasništvu nakon što se 2003. pročulo da ih želi kupiti vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Damir PolančecDamir PolančecBivši predsjednik radničkog vijeća Podravke Marijan Lisjak posvjedočio je danas na suđenju u aferi Spice da su radnici bili vrlo zainteresirani za otkup dionica koprivničke prehrambene tvrtke u državnom vlasništvu nakon što se 2003. pročulo da ih želi kupiti vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

No, iako je uprava na pritisak sindikata osnovala tim za izradu projekta prema kojemu bi zaposlenici otkupili državne dionice Lisjak tvrdi da nije bilo stvarne volje da se to i ostvari.

Lisjak se prisjetio da su zaposlenici isprva željeli otkupiti 26 ili 28 posto Podravkinih dionica u državnom vlasništvu. Kada su uvidjeli da za taj postotak ne mogu zatvoriti financijsku konstrukciju odlučili su se na kupovinu nešto više od 10 posto.

Premda je svima bili vrlo važno da se posao realizira sve je zaustavljeno nakon što su dionice Podravke poskupjele na 400 kuna, kazao je Lisjak, dodajući da je zaposlenicima i danas žao što tada nisu uspjeli otkupiti dionice svoje tvrtke.

Za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su branili tvrtku od neprijateljskog preuzimanja.

Vezane vijesti

Vitković tvrdi da se nije raspravljalo neprijateljskom preuzimanju Podravke

Vitković tvrdi da se nije raspravljalo neprijateljskom preuzimanju Podravke

Bivši predsjednik uprave Podravke Miroslav Vitković, koji se u medijima spominjao kao krunski USKOK-ov svjedok u aferi Spice, potvrdio je danas na… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 19.01.12. 10:03

Pa naravno da je narod imao namjeru "neprijateljskog preuzimanja Podravke".Narod je zločinac i treba ga spriječiti da uzme ono što je izgradio i stvorio.Franjo je rekao;"ODABRANI" a ne svi.Dakle samo njima nikako nama svima.Model pretvorbene pljačke i kako je to išlo,i još uvijek ide,od 92.god.Nije vam,narode,ovo socijalizam pa da je sve naše zajedničko.Vi jeste stvarali ali sada to pripada nama.Vama ćemo dati kapitalizam na hrvatski način,i šta hoćete više?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika