18.01.2012. / 17:16

Autor: Hina

Francuska pozdravlja pokretanje arbitražnog procesa

Francuska pozdravlja pokretanje arbitražnog procesa između Hrvatske i Slovenije, i izražava zadovoljstvo što su dvije vlade postigle brzi dogovor o sastavu arbitražnog suda, kazao je u srijedu na dnevnoj konferenciji za novinare u Parizu glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova.

Gilbert GuillaumeGilbert GuillaumeFrancuska pozdravlja pokretanje arbitražnog procesa između Hrvatske i Slovenije, i izražava zadovoljstvo što su dvije vlade postigle brzi dogovor o sastavu arbitražnog suda, kazao je u srijedu na dnevnoj konferenciji za novinare u Parizu glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova.

"Francuska pozdravlja pokretanje arbitražnog procesa između Hrvatske i Slovenije. Zadovoljni smo što su dvije vlade, na prijedlog Europske komisije, postigle brzi dogovor o sastavu arbitražnog suda", rekao je glasnogovornik, prema pisanom transkriptu dostavljenom Hini.

Francuska, dodao je, podržava arbitražni proces te će s pažnjom pratiti rad arbitražnog suda.

Službeni Pariz izrazio je također zadovoljstvo što se na čelu tog suda nalazi Francuz Gilbert Guillaume.

Hrvatska i Slovenija dogovorile su se o imenovanju predsjednika i dvaju članova arbitražnog suda, a to će biti Guillaume, te Nijemac Bruno Simma i Britanac Vaughan Lowe. Po arbitražnom sporazumu, hrvatsko-slovensku granicu trebala bi odrediti petorica arbitara od kojih svaka od zemalja imenuje po jednog suca, a preostalu trojicu zajedničkim dogovorom s popisa Europske komisije. Dvije su države već predložile po jednog svog arbitra, Hrvatska Budislava Vukasa, a Slovenija Jerneja Sekoleca.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 18.01.12. 20:51

Jel se sjeća ovaj gdin koji je šef AK-e, kak mu je ime?
Baš mi se ne ćini prelucidno


registracija
4/4/11

Bluebird, 19.01.12. 10:55

james
Kak to, izgleda ti pijan ili po cemu to zakljucujes, po meteoroloskom izvejstaju o moru za iducih 24 sata?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika