19.01.2012. / 10:06

Autor: Hina , Nacional.hr

Surfer preživio napad morskog psa

Morski psi svake godine u prosjeku ubiju pet osoba. Tijekom prošle godine zabilježeno je 80-tak napada morskih pasa na ljude

IlustracijaIlustracijaAustralski surfer Glen Folkard (44) uspio se osloboditi iz ralja morskog psa koji ga je ugrizao za nogu dok je surfao na popularnoj plaži Redhead kraj Newcastlea.

Folkard, inače poznati tattoo umjetnik, se uspio istrgnuti nakon napada mlade bijele psine, te popeti na dasku nakon čega je dozvao pomoć. Pomogla su mu dva spasioca nakon čega je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu gdje je hitno operiran. Usprkos velikom gubitku krvi liječnici su ga uspjeli spasiti i njegovo stanje je sada stabilno.

"Bilo je strašno. Morski pas se pojavio u sekundi i zgrabio je Glena. Srećom, radilo se o mladoj životinji pa ugriz nije bio smrtonosan," kazao je Steve Tidey koji je bio deset metara udaljen od Folkarda. U trenutku napada na plaži koja ima zaštitnu mrežu bilo je 500-injak osoba.

Morski psi svake godine u prosjeku ubiju pet osoba. Tijekom prošle godine zabilježeno je 80-tak napada morskih pasa na ljude. Najviše napada, ukupno 40, dogodilo se u SAD-u, a slijede Australija (14) i Južna Afrika (osam).

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika