19.01.2012. / 11:00

Autor: Nacional.hr

Pusić prijavljena DORH-u

"Ne bi htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu", rekla je ministrica

Vesna PusićVesna Pusić'Pokret Za Hrvatsku – Ne u EU' podnio je DORH-u kaznenu prijavu protiv ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić.

Ministricu su prijavili zbog prijetnji biračima na temelju članka 116. Kaznenog zakona koji se odnosi na povredu slobode odlučivanja birača. „Tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača, da na izborima ili prigodom glasovanja glasuje za ili protiv određenog kandidata, odnosno glasuje za ili protiv opoziva, ili glasuje za ili protiv određenog prijedloga u referendumu, ili uopće ne glasuje, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine“, piše u zakonu.

Prijava se odnosi na izjavu Vesne Pusić u jutarnjem programu radija Antene Zagreb. "Ne bi htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu! Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je, ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje! Ako glasamo za neulazak u EU, taj tjedan gubimo kreditni rejting“, rekla je ministrica i nekoliko puta ponovila kako će Hrvatska tako i onako propasti.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 19.01.12. 12:32

Da, ta izjava joj je zaista bila, u najmanju ruku, vrlo neprimjerena! Ostala sam zgranuta kad sam ju čula.
Bit će zanimljivo vidjeti kako će po prijavi postupiti DORH, jer u Pusićkinoj izjavi ima itekako elemenata kaznenog djela iz spomenutog članka KZ-a.


registracija
26/10/11

eezy, 19.01.12. 13:50

I, ne samo to. Neki dan je izjavila kako su samo neobrazovani protiv EU. Koja odvratna izjava!!! I, što to treba da znači??? Ako je netko neobrazovan, ne znači da je istovremeno i glup!!!


registracija
12/12/10

Klarens, 20.01.12. 05:14

Cipelica tesna
............................
Guska hoche bit
.............................
Gushcharica


registracija
12/12/10

Klarens, 20.01.12. 05:16

Neobrazovan
..........................
Pa to je doslovce
...............................
Svaki politichar
...............................
Nit jedan nema
...............................
OBRAZA


registracija
2/1/11

prohujalo, 20.01.12. 06:28

mozemo je tuziti, mozemo je napadati....sve je to demokratski, ali ista je izjavila jedino sto je mogla....
mene cudi da nitko ne napada one koji nas dovedose do ove situacije.....
jos za vrijeme Markovica kupih dionice od banke-jedna dionica je bila dinarska protuvrijednost 100DM, blistave godine nasih demokrata dovedose do toga da je nominalna vrijednost te moje dionice 100kuna, sto me dovodi u dilemu-100DM-100kuna, nasa ekonomija cvijeta zar ne????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika