19.01.2012. / 10:22

Autor: Hina , Nacional.hr

Stanimirović u DORH-u

Stanimirović je sinoć u HTV-ovom Dnevniku 3 odbacio te optužbe, rekavši da ga iz DORH-a nikada nisu pozvali kako bi odgovorio na klevete pa je najavio da će danas sam doći kod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića

Photo: Robert Anić/PIXSELLPhoto: Robert Anić/PIXSELLPredsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović jutros je došao u sjedište Državnog odvjetništva (DORH) kako bi dao izjavu povodom optužbi da je tijekom okupacije Vukovara omalovažavao i vrijeđao silovane i zlostavljane žene.

Stanimirović je sinoć u HTV-ovom Dnevniku 3 odbacio te optužbe, rekavši da ga iz DORH-a nikada nisu pozvali kako bi odgovorio na klevete pa je najavio da će danas sam doći kod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. To je jutros oko 9 sati i učinio, a s njim je u sjedište DORH-a ušao i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac koji je nakon desetak minuta izašao iz zgrade u Gajevoj ulici.

Tijekom jučerašnjeg saborskog aktualnog prijepodneva HDSSB-ov zastupnik Zoran Vinković pozvao je DORH da ispita navode Vukovarke Ružice Erdelji koja je nedavno u medijima optužila čelnika SDSS-a i saborskog zastupnika Vojislava Stanimirovića da je svjedočio silovanjima u Vukovaru nakon okupacije, kojih je i sama bila žrtva. Stanimirovićev stranački kolega Pupovac to je ocijenio lažima i klevetama, a Vinkovićev istup sramotnim i neeuropskim.

Nekoliko dana prije toga u medijima je objavljeno pismo višestruko silovane Ružice Erdelji za vrijeme okupacije Vukovara koja je SDSS-ovog predsjednika i saborskog zastupnika Stanimirovića prozvala kao jednog od onih koji su je pljuvali i vrijeđali u vukovarskoj vojarni nakon proživljene torture.

Vezane vijesti

Stanimirović je 'čist'

Stanimirović je 'čist'

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) izvijestilo je danas kako, na temelju provedenih izvida i prikupljenih podataka, nije utvrđeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika