19.01.2012. / 10:35

Autor: Totalsport

EP rukometaša: Hrvatska bolja od Slovenije

Isti je to rezultat kojim je Hrvatska u prvom kolu natjecanja savladala Island, a junak je ovoga puta bio Ivan Čupić koji je postigao devet golova (od 12 pokušaja) i ponio epitet igrača susreta u našim redovima

Ivan Čupić Ivan Čupić Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Srbiji. U Vršcu su izabranici Slavka Goluže savladali Sloveniju 31-29 (16-12).

Isti je to rezultat kojim je Hrvatska u prvom kolu natjecanja savladala Island, a junak je ovoga puta bio Ivan Čupić koji je postigao devet golova (od 12 pokušaja) i ponio epitet igrača susreta u našim redovima.

Hrvatska je u prvo vodstvo došla u sedmoj minuti rezultatom 4-3, a u 10. minuti prvi put odlaze na dva gola razlike (6-4). U 15. minuti "kauboji" prvi puta imaju plus 4 (10-6), a s takvom razlikom odlazi se i na odmor (16-12).

U nastavku je Hrvatska zabila prvi pogodak i pobjegla na pet golova razlike, ali ubrzo potom dolazi do pada u igri naše momčadi i Slovencima pružamo priliku za povratak. U osmoj minuti nastavka Slovenci nam tako dolaze na samo gol zaostatka (18-17), a u 44. minuti nakon gola Dragana Gajiča i do izjednačenja (20-20). No, potom Hrvati ponovo ubacuju u višu brzinu i svojim iskustvom privode susret u svoju korist tako da naša konačna pobjeda u posljednjih par minuta nije dolazila u pitanje.

Pored spomenutog Čupića naš naejfikasniji igrač bio je Blaženko Lacković sa šest golova, dok je Domagoj Duvnjak zabio 4. Igor Vori i Ivano Balić dodali su po tri gola, a Manuel Štrlek, Denis Buntić i Marko Kopljar po dva gola. Mirko Alilović na vratima skupio je 10 obrana.

Kod Slovenaca najefikasniji sa 8 golova bio je Dragan Gajič.

U trećem kolu skupine Hrvatska igra protiv Norveške, a utakmica je na rasporedu u 20.10h.


EP rukometaša u Srbiji, 2. kolo:

skupina D:

Hrvatska - Slovenija 31-29 (16-12)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Norveška 2 (-1), 3. Island 0 (-1), 4. Slovenija 0

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika