19.01.2012. / 10:59

Autor: Totalsport

Island bolji od Norveške, pobjeda Francuza, remi Španjolaca

U drugom susretu skupine drama je trajala do samoga kraja, a konačnih 24-24 postavio je Gabor Csaszar u posljednjoj sekundi susreta sa sedam metara

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKompletirano je 2. kolo Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji. U drugom susretu "hrvatske" skupine D Island je s tijesnih 34-32 slavio protiv Norveške.

Nakon tijesnog poraza od Hrvatske (31-29) Island je tako uspio doći do premijerne pobjede, a učinio je to u samoj završnici susreta.

Naime, momčad Gudmundura Gudmundssona primijenila je "hrvatski recept" iz 1. kola i preokrenula je susret u posljednjih deset minuta. Norveška je na poluvremenu imala prednost od dva gola razlike (20-18), a deset minuta prije kraja nakon gola Tvedtena plus 3 (30-27). No tada Islanđani rade seriju 4-0 dvama golovima Gudjona Valura Sigurdssona i jednim Thorira Olafssona i Roberta Gunnarssona za potpuni preokret. U posljednju se minutu ušlo s izjednačenih 32-32, a potom 41 sekundu prije kraja svoj prvi gol na susretu zabija Vignir Svavarsson, a točku na i postavlja Gunnarsson.

Upravo je Gunnarsson s devet golova bio najbolji strijelac kod Islanđana, dok je osam puta mrežu tresao Sigurdsson. Kod Norvežana, sljedećih protivnika hrvatske reprezentacije (četvrtak u 20.10h) uvjerljivo najbolji je bio Erlend Mamelund s 10 golova.

Zabio je Mamelund na poluvremenu sedam golova uz stopostotan šut, dok je na kraju šutirao uz 71% uspješnosti (10-14). Drugi najbolji strijelac Norvežana bio je Lars Erik Bjørsen sa pet golova i stopostotnom realizacijom.

U skupini C Francuska je nakon poraza od Španjolske u prvom kolu savladala Rusiju 28-24, dok su u drugom susretu Španjolska i Mađarska podijelili bodove odigravši 24-24.

Aktualni olimpijski, svjetski, europski prvaci Francuzi sjajno su otvorili susret (5-0) i prednost s početka sačuvali su do kraja ne dopustivši Rusima da niti u jednom trenutku uhvate priključak. Najefikasniji u njihovim redovima bio je Daniel Narcisse, dok je na vratima Thierry Omeyer obranio 15 udaraca prema vratima. Kod Rusa Mihail Čipurin ponio je epitet najboljeg strijelca sa šest golova.

U drugom susretu skupine drama je trajala do samoga kraja, a konačnih 24-24 postavio je Gabor Csaszar u posljednjoj sekundi susreta sa sedam metara.

Na poluvremenu su Mađari imali jedan gol prednosti (12-11), u nastavku su Španjolci malo po malo preokrenuli susret i golom Aguinagaldea u 56. minuti stigli do prednosti 24-22. No, u posljednje četiri minute i 16 sekundi ostali su bez postignutog gola, a Csaszar je zabio oba posljednja za Mađare.

Najbolji kod Španjolaca sa šest golova bio je Joan Canellas, dok su kod Mađara Csaszar i Tamas Mocsai zabili po sedam golova.

Skupinu predvodi Španjolska s tri boda ispred Francuske i Mađarske koje imaju po dva boda. Rusija je posljednja s jednim bodom.

EP rukometaša u Srbiji, 2. kolo:

skupina C:

Rusija - Francuska 24-28 (11-16)

Španjolska - Mađarska 24-24 (11-12)

Redoslijed: 1. Španjolska 3, 2. Francuska 2, 3. Mađarska 2, 4. Rusija 1

skupina D:

Hrvatska - Slovenija 31-29 (16-12)

Norveška - Island 32-34 (20-18)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Island 2, 3. Norveška 2, 4. Slovenija 0

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika