19.01.2012. / 11:11

Autor: Totalsport

Euroliga,: CSKA i dalje stopostotan, Banić poražen u Italiji

Kod gostiju, naš je reprezentativac Banić za 25 minuta provedenih na parketu ubacio 11 koševa, od kojih je sedam "stavio" s linije slobodnog bacanja, te uhvatio pet lopti

Marko BanićMarko BanićKošarkaši moskovskog CSKA ostali su jedina stopostotna momčad u ovogodišnjem izdanju Eurolige. Niz od 10 utakmica iz prve faze natjecanja prenijeli su i u Top 16 gdje su u gostima slavili protiv grčkog Olympiacosa s 86-78.

Moskovljani su predvođeni NBA igračima Nenadom Krstićem i Andrejem Kirilenkom slomili otpor domaćih košarkaša tek u drugom poluvremenu utakmice 1. kola skupine E. Grčki sastav je na poluvremenu imao prednost 44-40, a ista se vrlo brzo početkom nastavka i istopila.

Na kraju je CSKA rutinirano priveo susret kraju slavivši s konačnih 86-77. Najbolji u redovima gostiju bili su već spomenuti Krstić sa 18 koševa i četiri skoka, te Viktor Hrjapa sa 16 ubačaja i sedam uhvaćenih lopti. Najbolji igrač Olympiacosa Vassilis Spanoulis zadržan je na svega 11 koševa i dvije asistencije.

U skupini F Montepaschi Siena upisala je uvjerljivu pobjedu protiv španjolske momčadi Bizkaia Bilbaa našeg Marka Banića. Bilo je 81-67 za domaći sastav koji su predvodili Makedonac Bo McCalebb i Australac David Andersen sa po 18 poena. Andersen je k tome još pridodao sedam skokova.

Kod gostiju, naš je reprezentativac Banić za 25 minuta provedenih na parketu ubacio 11 koševa, od kojih je sedam "stavio" s linije slobodnog bacanja, te uhvatio pet lopti.

Prvo kolo Topa 16 bit će kompletirano u četvrtak.

Euroliga, Top 16, 1. kolo:

Skupina E:

Olympiacos - CSKA 78-86

Efes Anadolu - Galatasaray (četvrtak)

Skupina F:

Siena - Bizkaia Bilbao 81-67

Unicaja - Real Madrid (četvrtak)

Vezane vijesti

HEBA finale: Prvaka odlučuje peta utakmica

HEBA finale: Prvaka odlučuje peta utakmica

Košarkaši Panathinaikosa svladali su Olympiacos 84-74 u četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja grčkog prvenstva. Omjer je sada izjednačen na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika