19.01.2012. / 16:56

Autor: Hina

Vlada najavila

'Čistka' u ministarstvima i javnim poduzećima

Vlada je danas prihvatila projekt pregleda financijskog i operativnog stanja u ukupno 21 ministarstvu, zavodu i javnom poduzeću kojim bi se do lipnja trebalo "pročešljati" stanje u najvećim korisnicima proračunskih sredstava.

Vlada će 'snimiti' stanje i 'krenuti ispočetka'Vlada će 'snimiti' stanje i 'krenuti ispočetka'Vlada je danas prihvatila projekt pregleda financijskog i operativnog stanja u ukupno 21 ministarstvu, zavodu i javnom poduzeću kojim bi se do lipnja trebalo "pročešljati" stanje u najvećim korisnicima proračunskih sredstava.

Radi se o tzv. čistom početku (clean start) koji smo najavljivali od dolaska na vlast, rekao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, a Vlada bi time trebala dobiti jasnu sliku stvarnog stanja i njegova potencijalnog utjecaja na buduća proračunska razdoblja.

"Pročešljani" će biti ministarstva financija, gospodarstva, rada i mirovinskog sustava, zdravlja, socijalne politike i mladih, poljoprivrede, pomorstva, prometa i infrastrukture, te znanosti, obrazovanja i sporta.

Također će biti obuhvaćeni zavodi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, te za zapošljavanje, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Od javnih poduzeća, kontrola će biti provedena u HEP-u, HŽ-u, HAC-u, HC-u, HRT-u, Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama.

Za provedbu projekta bit će već u siječnju raspisana četiri javna natječaja, institucije koje će to provesti bit će odabrane u veljači, a Čačić procjenjuje da bi sve to moglo stajati između pet i šest milijuna eura, no "može biti i manje".

Čačić se nada da će se javiti kandidati s neupitnim referencama, koji se već radili takav posao, jer se tako važna stvar ne može povjeriti državnim činovnicima.

Odgovorna država dužna je osigurati i izabrati najbolje stručnjake kako bi zaštitila svoje interese, istaknuo je Čačić dodavši kako se analiza ugovora "teških" i po 700 milijuna kuna ne može povjeriti nekome tko radi u državnoj službi za plaću od 7000 kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 19.01.12. 17:58

Već vidim kako se Kaljmeti i ostalima tresu gaće, a ni Čobiju sigurno nije svejedno.

Ostali su sitnije ribice (bar koliko se dosad zna) pa ih nećemo zasad spominjati.


registracija
3/7/11

Tesla, 19.01.12. 19:09

Napoleon Bonaparte : "Čovjek će se žešće boriti za svoje interese, nego za svoja prava."


registracija
3/9/10

vasiona55, 19.01.12. 21:45

Ima li ova Vlada snage zaustaviti Holdingu zagrebačkom nabavu vozila za dužnosnike? Ima li Vlada općenito snagu stopirati bilo kakvu nabavu bilo kojem javnom poduzeću ili ministarstvu, a koja nije u funkciji repromaterijala, dok se ne vidi kakva je stvarna financijska situacija u zemlji? Dečki, ako samo to napravite u idućih 6 mjeseci moj naklon do poda.


registracija
2/1/11

prohujalo, 20.01.12. 05:37

komunjare koje vladase duplo vise.....izgleda da nisu znali napraviti posao kao nasi veliki domoljubi....?????


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 20.01.12. 10:01

Sta ce biti sa onima sto ih je Luka,Kaljmeta i ostala HDZ-ova bratija zaposljavala?Sta ce biti sa vjernim clanovima kradljive bande?Sta ce biti bezobraznim i neuljudnim HDZ-ovim cinovnicima?Sta ce biti sa stakorima koji su se uvukli u sve pore ovog drustva i piju krv svakog od nas?


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 20.01.12. 11:37

Dali ja dobro nisam pročitao ili na spisku za pročešljavanje nema HP (hrvatske pošte)???? Tu bi se od Jukića, Beusana, koji je zbrisao u mirovinu i još ponekog drmađiju imalo šta češljati. Svaku firmu bi i osnovnoškolac mogao voditi kad se ne bi držao načela: OPERI, ZAMAGLI, PRISKRBI, svima ali firmi zadnjoj. Jadna Pošta tek u zadnje 2 godine kao nešto dobro posluje, a dok je rasturala na tržištu, stalno je bila "gubitaš".


registracija
2/6/11

stereo, 20.01.12. 18:54

Napraviti čistku svih HSLS-ovaca, koji su to hemeroidi, kada se uhvate teže ih je odstraniti nego one školjke kamenjarke.
Leglo ovog zla je u pitomoj Moslavini tj. Kutini


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika