19.01.2012. / 17:11

Autor: Nacional.hr

Kad Goldman Sachsu pada zarada, isplaćuju 8 milijardi funti bonusa

Provedenim mjerama uspijelo se djelomično nadoknaditi pad neto prihoda od 26 posto u četvrtom tromjesečju i iznenaditi analitičare sa zaradom od 1,1 milijarde dolara neto prihoda, što je rezultiralo zaradom od 1,84 dolara po dionici i nadmašilo očekivanja

Lloyd BlankfeinLloyd BlankfeinZarada Goldman Sachsa je u četvrtom kvartalu 2011. godine pala za 58 posto u odnosu na godinu ranije, stoji u financijskom izvješću koji je objavila ta investicijska banka.

U objašnjenju rezultata naglašava se kako je to rezultat burnih trgovačkih uvjeta u zadnjem dijelu prošle godine, dok Guardian prenosi kako je usprkos lošoj godini kreditorska banka u 2011. godini isplatila osam milijardi funti plaća i bonusa svojim bankarima. Krizom eurozone pogođeni su i JPMorgan te Citigroup, jer su korisnici tih banaka povukli svoje ušteđevine.

Goldman Sachs grupa je na stanje na tržištu odgovarala smanjivanjem operativnih troškova za 14 posto. Tako da su troškovi Goldmana prošle godine iznosili 22,64 milijarde dolara.

Provedenim mjerama uštede uspjelo se djelomično nadoknaditi pad neto prihoda od 26 posto u četvrtom tromjesečju i iznenaditi analitičare sa zaradom od 1,1 milijarde dolara neto prihoda, što je rezultiralo zaradom od 1,84 dolara po dionici i nadmašilo očekivanja.

Unatoč lošim financijskim rezultatima, u Goldman Sachsu ponosni su na svoju titulu najveće svjetske investicijske banke, a uvjereni su da će se stanje na tržištu u ovoj godini poboljšati.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika