19.01.2012. / 19:34

Autor: Hina

Na OI u Londonu rekordan broj doping-testova

Na Olimpijskim i Paraolimpijskih igrama u Londonu obavit će se čak 6250 dopinških kontrola što je rekordan broj u povijesti olimpizma, objavili su organizatori.

Testovi za doping češće će se provoditiTestovi za doping češće će se provoditiNa Olimpijskim i Paraolimpijskih igrama u Londonu obavit će se čak 6250 dopinških kontrola što je rekordan broj u povijesti olimpizma, objavili su organizatori.

Oni su predstavili supermoderne dopinške laboratorije u Harlowu, veličine čak sedam teniskih igrališta, a na kojima će tijekom Igara danonoćno raditi 150 anti-doping stručnjaka. U odnosu na prošle Igre u Pekingu, kada je obavljeno 5600 testova, na Igrama u Londonu testirat će gotovo svaki četvrti sudionik.

"Sve smo učinili kako bi se možebitni preršitelji otkrili. Ovo je najbolji način da se svima pokaže da ne koriste doping jer ćemo ih svakako uhvatiti", kazao je britanski državni tajnik Hugh Robertson, koji je u vladi zadužen za Igre u Londonu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika