20.01.2012. / 10:47

Autor: Hina

Izrael uhitio predsjednika palestinskog parlamenta

Dveik je uhićen na kontrolnoj točci izraelske vojske u Jabai, između Ramalaha i Jeruzalema na putu u Hebron, precizirao je direktor ureda Baha Jusef

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeIzraelska vojska je u četvrtak uhitila predsjednika palestinskog parlamenta Aziza Dveika, člana Hamasa na Zapadnoj obali, pod sumnjom da je povezan s terorističkim skupinama, rekla je izraelska vojska i direktor njegova ureda.

Dveik je uhićen na kontrolnoj točci izraelske vojske u Jabai, između Ramalaha i Jeruzalema na putu u Hebron, precizirao je direktor ureda Baha Jusef.

Hamas je optužio Izrael da nastoji spriječiti suparničke palestinske frakcije Hamas i Fatah da provedu sporazum o ujedinjenju.

U svibnju je Dveik bio blokiran na izraelskoj vojnoj kontrolnoj točci na Zapadnoj obali s još trojicom Hamasovih zastupnika. Dveik je uhićen u Izraelu 2006. i proveo je dvije godine u zatvoru.

Hamas, koji kontrolira Pojas Gaze i Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa koji nadzire Zapadnu Obalu sporazumjeli su se o pomirenju prošle godine, ali dogovor tek treba biti proveden.

Prvi zamjenik predsjednika palestinskog parlamenta Ahamd Bahar je u priopćenju ukazao na "Dveikovu otmicu".

Izrael kao i Sjedinjene Države i Europska unija smatraju Hamas terorističkom skupinom.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika