20.01.2012. / 12:45

Autor: Totalsport

Talijanski kup: Inter s dva sjajna pogotka do četvrtfinala

Ranierijevoj je momčadi već u devetoj minuti prednost donio Brazilac Maicon briljantnim udarcem s oko 25 metara

Maicon Maicon Nogometaši Intera posljednji su četvrtfinalisti Talijanskog kupa. U osmini finala su na svome San Siru pobijedili Genou s 2-1.

Ponovila se tako prošla sezona kada su "nerazzurri" u istoj fazi natjecanja izbacili Genou. U nastavku su otišli do kraja u Talijanskom kupu i osvojili jedini trofej prošle godine.

Ranierijevoj je momčadi već u devetoj minuti prednost donio Brazilac Maicon briljantnim udarcem s oko 25 metara. Primio je loptu od Davidea Faraonija, opalio desnom nogom i pogodio same rašlje gola Cristiana Lupatellija.

U 50. minuti Inter je odigrao sjajnu akciju za drugi pogodak. Maicon je s desne strane pronašao Andreu Polija koji je isprva odigrao za Joela Obija. Nigerijac je, okrenut leđima golu, prebacio loptu preko glave Andreasa Granqvista i proigrao Polija koji postiže prvi pogodak u Interovom dresu.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Slovenac Valter Birsa je ublažio poraz Genoe, smjestivši u mrežu loptu koja se prethodno odbila od grede.

Interu je ovo, računajući sva natjecanja, sedma pobjeda zaredom. Milanski će klub u četvrtfinalu igrati protiv Napolija.

Talijanski kup, osmina finala:
Inter - Genoa 2-1 (Maicon 9, Poli 50 / Birsa 90+2)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika