15.11.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

BARCELONA – MTV

EMINEMU NAJVIŠE NAGRADA "MTV EUROPE MUSIC AWARDS"

EMINEMU NAJVIŠE NAGRADA “MTV EUROPE MUSIC AWARDS”

Bijeli američki rapper Eminem osvojio je najviše nagrada “MTV Europe Music Awards” na ovogodišnjoj dodjeli u španjolskom gradu Barceloni, pa je tako samo nastavio sa svojim velikim uspjesima na umjetničkom planu, samo tjedan dana nakon što je njegov prvi – pomalo autobiografski– film “8 Mile” oborio rekorde gledanosti u SAD. Eminem je dobio tri nagrade, te je proglašen za muškog izvođača godine, za najboljeg hip-hop izvođača, a dobio je i nagradu za album godine.
Odlično je prošla i australska pjevačica Kylie Minogue, koja je dobila dvije nagrade kao najbolja pop izvođačica i najbolja dance izvođačica. Po dvije nagrade još su dobile rockerske grupe “red Hot Chili Peppers” i “Linkin Park”. Za najbolju žensku izvođačicu nagradu je drugu godinu zaredom dobila Jennifer Lopez.
Za najbolji web-site nagradu je dobio Moby, koji je iskoristio priliku da pri preuzimanju nagrade kaže nekoliko lijepih riječi o Eminemu, s kojim je donedavno bio u svađi. U kategoriji rhythm’n’blues nagradu je dobila 21-godišnja nova američka zvijezda Alica Keys.
Svečana dodjela nagrade održana je pred 12.000 gledatelja, te uz živi televizijski prijenos, koji je gledalo nekoliko milijuna ljudi. Među voditeljima bili su Holly Valance, Pierce Brosnan, Sophie Ellis-Bextor i Pamela Anderson, te Sean Combs, koji je na sebi imao majicu sa posljednjim pozdravom nedavno ustrijeljenom rapperu Jamu Masteru Jayju.

Vezane vijesti

MTV - Katy Perry, Lady Gaga i Adele dobile najviše nagrada

MTV - Katy Perry, Lady Gaga i Adele dobile najviše nagrada

U Los Angelesu su kasno navečer u nedjelju dodijeljene MTV glazbene video nagrade (MTV Video Music Awards) za 2011. godinu, a nagradu za najbolji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika